Schaakclub Zwijndrecht opgeheven

21 september 2017
Schaakclub Zwijndrecht opgeheven

ZWIJNDRECHT - Schaakclub Zwijndrecht is na 55 jaar verleden tijd wegens gebrek aan voldoende leden. De meeste leden gaan verder als Dordrecht 4 (voorheen Zwijndrecht 1) in de tweede klasse van het distrikt. Oud-voorzitter Frank Stoute heeft gekozen voor Sliedrecht 4.

In 1962 zag de club het licht met als bekende namen Kentie en de broers van der Linden. In de jaren zeventig van de vorige eeuw wist Zwijndrecht met jeugdschaak stevig aan de weg te timmeren. Bert Broerse en Frank Stoute werden als aanjagers gezien. Het jeugdlid Kees van 't Hoff eindigde als secretaris van Zwijndrecht en werd vier keer kampioen. Thans is hij teamcaptein van het oude team, dat als Dordrecht 4 verder gaat. Penningmeester Teus Slotboom sluit het verleden af en Zwijndrecht is geschiedenis geworden. Wedstrijdlleider Wim van Vliet sloot in april af met vier interne partijen.

De verenging telt wel een aantal schakers, die voor de club historie schreven, maar de club heeft de boeken gesloten.

In Dordrecht zijn nog wel twee clubs gebleven: De Willige Dame en Dordrecht. Ook in Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Sliedrecht is er nog een vereniging.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.