Unieke samenwerking schaakclubs Zwijndrecht en Dordtse Willige Dame

04 juni 2008

ZWIJNDRECHT – De schaakverenigingen Zwijndrecht en de Willige Dame (Dordrecht) schrijven in de nieuwe competitie van het district RSB samen één laagste team in. Dat is een novum voor de regionale schaaksport.
De samenwerking is toegestaan in de reglementen. Het levert een zogeheten combiteam op. Teus Slotboom, bestuurslid van Zwijndrecht en op dinsdagavond ook meeschakend bij de Willige Dame in poffertjessalon Visser in Dordrecht, is de teamcaptein.

De combinatie Zwijndrecht/De Willige Dame de eerste samenwerking nadat de RSB dat toeliet in de reglementen. De twee clubs hebben nog twee andere teams spelen in de RSB-competitie. Team 1 van Zwijndrecht en team 1 van de Willige Dame komen samen uit in de hoogste klasse van de RSB, nadat de clubs afgelopen competitie kampioen werden in een verschillende eerste klasse. Vooral voor Zwijndrecht was dat ook een historische gebeurtenis: de eerste promotie naar de hoogste klasse van de RSB. In schaakkringen wordt Zwijndrecht al een mogelijke kandidaat genoemd voor de verkiezing sportclub van het jaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.