Degradatie voor schaakvereniging Zwijndrecht

18 maart 2009
Degradatie voor schaakvereniging Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Het eerste team van Zwijndrecht degradeert naar de eerste klasse na een eervol verlies (5-3) tegen de Dordtenaren van De Willige Dame in poffertjessalon Visser in Dordrecht.

De twee teams waren vorig seizoen kampioen geworden van de eerste klasse. Zwijndrecht 1 bereikte voor de eerste keer in de 46 jaar lange clubgeschiedenis de hoogste regionale klasse en zal met twee punten uit zeven wedstrijden de degradatie niet kunnen ontlopen. De Willige Dame staat op 10 uit 7 en heeft alle kans om de tweede plaats te houden, die promotie betekent naar de landelijke competitie. De vraag is wel of de Dordtenaren dat recht willen verzilveren. De jacht op de beste prestatie in de geschiedenis van de Willige Dame in de hoogste klasse wordt wel zeer gemotiveerd voortgezet met nog één wedstrijd op de kalender in april.

In poffertjessalon Visser bleek trouwens weer dat Zwijndrecht over veel jong talent beschikt, maar daarmee komt de vereniging toch tekort om het de cracks van de Willige dame echt moeilijk te maken. Henk van Gemerden boekte als kopman wel een succes door de op papier sterkere Remco van Vaalen te kloppen. Ook Martijn Vos liet van zich spreken.

Meer informatie op www.tomsschaakboeken.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.