Noordpark-festival dit jaar gecombineerd met Roadshow 'Veiliger de Zomer door'

15 juni 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Zaterdag 27 juni is er in het Noordpark in Zwijndrecht een kombinatie van muziek, cultuur, informatie en demonstraties. Want het Noordparkfestival, dat voor de zevende keer plaatsvindt, is dit jaar tegelijk met de Roadshow “Veiliger de zomer door” in het park langs de Oude Maas.

Die Roadshow is een initiatief van de gemeenten Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht in samenwerking met onder meer politie, brandweer en hulpdiensten.

Verderop in het park kom je bij de Cultuurmarkt en hoor je de muziek van het Noordparkfestival. Met een programma dat voor iedereen, jong of oud, wel ergens opwinding teweeg brengt. Zoals het optreden van Jennifer Ewbank, iets na half vijf. Je kent haar ongetwijfeld van The Voice of Holland.

Vanaf het begin om 12 uur is er een onafgebroken reeks van verrassende muziek op de twee podia. Te beginnen met de Big Band van ToBe Cultuurcentrum met daarna het leukste ukeleleorkest van Dordrecht, zo’n kleine 20 man en vrouw sterk. Er is een Young Talent Stage met de muzikale top van het Develstein- en het Walburgcollege. De regionale theaterband “1 to 5” met Louise Runtu en Gerard Mouwen speelt om 4 uur en verder spelen de popband “UP3”, de 11-koppige soulband “Urban Heat” en de Cubaanse band “Pedro Luis y Su Quinteto Caney” in de loop van de dag die wat het festival betreft om zes uur eindigt.

Net als vorig jaar is het succesvolle Kinderdorp er weer met het Poppentheater van de Dordtse Jacobus Wieman, levensechte scheepsmodellen van de Modelbouwvereniging Alblasserdam en creatieve workshops van Marjan van Breugel.

Je kunt rondkijken op de Cultuurmarkt, waar je op één plek kunt kennis maken met bijna het hele culturele aanbod in Zwijndrecht en omgeving. Met demonstraties houtsculpturen, schilderijen, verkoop brocante en curiosa ten behoeve van het Hospice de Cirkel, handgemaakte sieraden van natuurlijk materiaal, enzovoorts. De Vrienden van het Beeldenpark verzorgen weer rondleidingen langs de beelden in het Noordpark en voor de kinderen is er een speurtocht en een tekenwedstrijd.

En er is heerlijk eten en drinken! Er zijn dit jaar meer diverse eettentjes: Surinaams, Nederlands, Turks, Marokkaans en Afghaans.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.