Muziek en Cultuur op het Noordparkfestival

17 juni 2014
Muziek en Cultuur op het Noordparkfestival

ZWIJNDRECHT - De laatste zaterdag van juni is ook dit jaar weer de zaterdag van het Noordparkfestival, 28 juni! In het Noordpark in Zwijndrecht is dan voor de zesde keer het knusse, verrassende en afwisselende feest met muziek en cultuur voor jong en oud, van 12 uur ’s middags tot een uur of zes ’s avonds.

En ook dit jaar is de jaarlijkse Cultuurmarkt weer gecombineerd met het Noordparkfestival.
Vorig jaar ging de Cultuurmarkt voor het eerst samen met het Noordparkfestival en dat is deelnemers en bezoekers goed bevallen. Zwijndrecht en wijde omgeving kunnen dus weer op één plek tegelijk kennis maken met het culturele aanbod in Zwijndrecht en genieten van muziek in het idyllische Noordpark langs de Oude Maas, waar ook het Beeldenpark te vinden is. De Vrienden van het Beeldenpark geven graag weer rondleidingen langs de eigentijdse sculpturen die zo fraai door het Noordpark heen geplaatst zijn.
De toegang tot het Noordpark is helemaal gratis met dank aan de diverse sponsors.
Er zijn net als vorig jaar twee podia, zodat het programma nagenoeg ononderbroken door kan gaan.
Halverwege het feest komt de nieuwe wethouder van cultuur, Jolanda de Witte, ook een kijkje nemen.

Hoe ziet het muzikale programma eruit?
Vol trots melden de mensen van het Noordparkfestival dat de dag besloten wordt met een grandioos optreden van The Vocal Popgroup Re-Flax. Circa 80 enthousiaste zangers en zangeressen uit Hendrik-Ido-Ambacht en omstreken brengen swingende popsongs in zowel Nederlands als Engels, musical medleys maar ook mooie, gevoelige ballads. Dat wordt zeker een feest, misschien wel vlak voordat het Nederlands elftal in de achtste finale speelt.... Daarom stopt het Noordparkfestival ook om 18.00 uur.

Maar voor het zover is kan het publiek in het Noordpark genieten van de Stageband Jong Holland, die om 12.00 uur het spits afbijt met big-band-achtig poprepertoire. Dan is er een afwisselend optreden op de twee podia van lokale en regionale bands, zoals het Zwijndrechtse Boobytrap, vorig jaar nog op het Big Rivers Festival in Dordrecht, en Coollive, vijf man uit de Hoeksche Waard, die alleen maar muziek maken die ze zelf leuk vinden, en dat is te merken.

Uiteraard is één van de twee Zwijndrechtse shantykoren van de partij. Dit jaar Buitengaats, waarbij iedereen weer lekker kan meezingen en meedeinen op de bekende zeemansliederen.
Van vorig jaar herinneren we ons het zeer verrassende optreden van de inmiddels steeds meer succes oogstende band “The Midgets” uit Dordrecht, die een beetje aan The Beatles of aan The Kik doet denken. Die band komt dit jaar weer! En er komt nog zo’n veelbelovende band: Livalife, uit Zwijndrecht, dat nog niet zo lang geleden de debuut-CD “Anywhere but nowhere” lanceerde.
Verder is er onder meer een optreden van Cashflow3, een splinternieuwe band van 5 ervaren muzikanten met een stevige, stoere, spetterende show met bekende en minder bekende hits van Johnny Cash.

Het volledige programma staat op www.noordparkfestival.nl.

Cultuurmarkt
In het park zijn ook de kramen en tenten van de Cultuurmarkt te vinden. Daarin is allerlei informatie te vinden en zijn er demonstraties en workshops. Bijvoorbeeld van ToBe Cultuurcentrum, hoedenmaakster Top Tien, Bibliotheek AanZet en beeldend kunstenaars zoals houtsnijwerker Peter van Beveren.

Marjan van Breugel laat de kinderen in haar ateliertent vlaggen maken. Er is een springkussen en in het Kinderdorp kun je zandtekeningen maken en je laten schminken. Daar zijn ook drie voorstellingen van Poppentheater “Allemaal poppenkast” van Jacobus Wieman uit Dordrecht.
Er staat een imker, de Zwijndrechtse schrijver René Kerkhoven is er met zijn boeken over Luuk en Tim en met zijn nieuwste boek over Cuba en je kunt er demonstraties “breien en haken” zien.
En dat is nog lang niet alles.

Het Noordpark zal voor deze dag autovrij zijn. Er is een beperkte ruimte op het parkeerterrein van voetbalvereniging VVGZ.
Mensen in het bezit van een invalidenparkeerkaart hebben met hun auto wel toegang tot het park.

Nu de zon nog, dan wordt het zaterdag 28 juni een prachtig feest, voor iedereen, gratis toegankelijk, voor de zesde keer, bij het Noordparkfestival en de Cultuurmarkt in het Beeldenpark langs de Oude Maas in Zwijndrecht!

ATOS Radio zendt tijdens het festival live uit vanuit het Noordpark. Op 106.1 FM in de ether en op 105.9 FM op de kabel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.