Beeldenpark Drechtoevers actief tijdens Noordparkfestival

17 juni 2014
Beeldenpark Drechtoevers actief tijdens Noordparkfestival

ZWIJNDRECHT - Volop cultuur in Noordpark. Op zaterdag 28 juni vindt in Zwijndrecht het Noordparkfestival plaats. De muziek en cultuur van het festival trekken veel bezoekers uit Zwijndrecht en omstreken. Als deelnemer van de Zwijndrechtse cultuurmarkt organiseren De Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers dit jaar opnieuw diverse activiteiten.

Beeldhouwen
Bezoekers kunnen creatief aan de slag bij beeldhouwster Leny Hipp. Onder begeleiding van de kunstenares worden beelden gemaakt uit speksteen. Materialen en gereedschap zijn aanwezig, u kunt zo aanschuiven.

Ontdekkingsreis langs beelden
Het beeldenpark biedt plaats aan tal van beelden van veelal bekende kunstenaars. Ieder kunstwerk heeft weer een eigen verhaal. Rondleiders van de Vrienden van het Beeldenpark nemen u  mee langs diverse beelden en laten u kennismaken met het beeld en zijn kunstenaar. De rondleidingen zijn om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur, deelname is gratis.
 
Bij de informatiestand van het beeldenpark kunt u terecht met uw vragen over het park. Ook kunt u hier een route door het beeldenpark ophalen. In de stand worden diverse items verkocht, zoals een nieuwe catalogus en diverse kleurrijke beeldenroutes langs kunstwerken in de openbare ruime in Papendrecht en diverse wijk in Zwijndrecht.  

De Vrienden van het Beeldenpark zijn kunstliefhebbers die het Beeldenpark Drechtoevers  een warm hart toedragen. Zij genieten van eigentijdse beeldende kunst in de openbare ruimte en in de mooie omgeving langs de rivieren. De Vrienden van het Beeldenpark organiseren ieder jaar een aantal activiteiten. Bijvoorbeeld een bezoek aan een tentoonstelling, een ontmoeting met kunstenaars, een activiteit in het beeldenpark of lezingen over beeldende kunst. Vanzelfsprekend kan iedereen Vriend worden van het beeldenpark. Voor meer informatie: www.beeldenparkdrechtoevers.nl/vrienden

Onderschrift foto:
Beeldhouwster Leny Hipp creatief aan de slag met enkele kinderen.  Foto: Heidi van der Woude

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.