De 'Beuk' erin tijdens NLdoet op Scouting Panoord

13 maart 2017 door Ton Vermeulen
De 'Beuk' erin tijdens NLdoet op Scouting Panoord

ZWIJNDRECHT - Ook Scouting Panoord deed dit jaar weer mee met NLdoet, de landelijke actie van het Oranjefonds. Dit jaar stonden er twee klussen op het programma; Het planten van beukenbomen en het maken van een bandenpyramide. Om half tien kwam de vrijwilligers binnen en na een korte uitleg ging men aan de slag.

Scouting Panoord beschikt over een groot terrein waar voor de jeugdleden allerlei leuke gebieden worden gerealiseerd.  Het avonturenbos is het grootste gebied dat is aangelegd. Dit bos vergt veel onderhoud, waarvoor Scouting Panoord gelukkig beschikt over een groep vrijwilligers die zich iedere week weer inzet. Een extra handje kunnen zij altijd goed gebruiken, zeker als het gaat om specifieke klussen.

Een van die klussen betrof het planten van nieuwe bomen. Oorspronkelijk stonden er vijf wilgen in het bos. Deze onttrekken echter veel water aan hun omgeving, waardoor er eigenlijk niet veel naast kan groeien. Vandaar dat dit jaar dus bijna letterlijk de ’Beuk’ erin ging, want de vrijwilligers hebben twintig beukenbomen geplant om deze wilgen te vervangen. De andere klus betrof het maken van een bandenpyramide. De opzet hiervan is vrij uniek, omdat er eerst letterlijk een pyramide van hout wordt gemaakt, waar dan de oude autobanden op vastgezet worden. Hierdoor wordt een leuk klimobject voor de jeugdleden gecreëerd.

Vanuit het CDA Zwijndrecht hadden zich vier vrijwilligers aangemeld. Iekje Berg, Niels Florusse, Johan Limberger en Max van der Pol hebben flink de handen uit de mouwen gestoken om ervoor te zorgen dat uiteindelijk aan het begin van de middag nagenoeg alles gereed was. De bomen zijn geplant en de bandenpyramide kan na wat laatste werkzaamheden snel door de jeugdleden dankbaar in gebruik worden genomen.

Als u meer wilt weten over scouting bent u overigens zaterdag 25 maart van harte welkom op de open dag van Scouting Panoord. Kinderen kunnen dan vrijblijvend kennis maken met wat scouting inhoud, en kunnen zelfs meedoen met de opkomsten. Kijk dan wel op www.panoord.nl voor de opkomsttijden van de verschillende leeftijdsgroepen, want het is natuurlijk leuker om mee te doen met je eigen leeftijdsgenoten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.