Scouting Panoord verlegd zijn grenzen bij wereldwijd scouting evenement

17 oktober 2016
Scouting Panoord verlegd zijn grenzen bij wereldwijd  scouting evenement

ZWIJNDRECHT - Afgelopen weekend heeft Scouting Panoord meegedaan aan de JOTA/JOTI, de naam voor het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement dat in het weekend van 14 tot en met 16 oktober plaats vond. De afkorting staat voor Jamboree On The Air/Internet en heeft als doel om wereldwijd scouts met elkaar in contact te brengen door middel van amateurradio en Internet. Zo’n 500.000 scouts doen wereldwijd mee. Het thema van dit jaar was ‘Show your e-motion’. Scouting Panoord werd ook dit jaar hiervoor door lokale radioamateurs ondersteund.

Scouts over de hele wereld maken zo kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Bekende hedendaagse voorbeelden hiervan zijn natuurlijk Facebook, WhatsApp, Instagram, Snapchat, maar tijdens de JOTA/JOTI wordt er juist vooral via amateurradio gecommuniceerd. Voor dat laatste werd er op Panoord een heus zendmastenpark aangelegd. Door het maken en plaatsen van verschillende masten met een lengte van 12 meter werd er een grote antenne gecreëerd die het mogelijk maakte om tot op grote afstanden contact te leggen met andere scouting groepen. Op het moment dat er contact was mocht één van de scouts een kort praatje maken om zo Scouting Panoord aan de andere groepen voor te stellen. Naast de verschillende groepen uit Nederland is er ook contact gemaakt met groepen uit Zwitserland, België, Frankrijk, Engeland, Spanje, Polen, Duitsland, Oekraïne en zo verder.

Alle opkomsten op Scouting Panoord stonden dit weekend dan ook vanwege de JOTA/JOTI in het teken van communicatie. Naast verschillende thema spellen kregen alle kinderen de gelegenheid om onder begeleiding van de zendamateurs contacten te leggen met hun medescouts. Zowel de jongste als de oudere leden waren in de gelegenheid om met hun mede scouts over de radio te praten. Daarnaast was het erg leerzaam voor de leden, die door de zendamateurs weer veel hebben geleerd over het gebruik van de radio als communicatiemiddel. Zeker voor de jongere leden was dit de eerste keer dat ze hiermee in aanraking kwamen. Met dank aan de zendamateurs zijn de jeugdleden van Scouting Panoord weer een geweldige ervaring rijker.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.