Tachtig leden scouting Panoord op zomerkamp

18 juli 2016
Tachtig leden scouting Panoord op zomerkamp

ZWIJNDRECHT -  Het seizoen bij scouting wordt voor de meeste jeugdleden afgesloten met het zomerkamp. In de eerste week van de schoolvakantie zijn dit jaar ruim tachtig jeugdleden van scouting Panoord, begeleid door ruim 25 vrijwilligers op diverse locaties in Nederland en België op kamp geweest.

De zomerkampen zijn voor de meeste jeugdleden niet alleen de afsluiting van het seizoen, maar is ook tevens het leukste onderdeel. Ieder jaar doen de vrijwilligers weer enorm hun best om de kinderen een onvergetelijke start van de vakantie te bezorgen. Het zijn de jeugdleden van 8 tot 15 jaar die in het begin van de zomervakantie een volle week van huis weg zijn.

Thema Piraten
Ieder speltak heeft een eigen locatie van te voren uitgezocht en een eigen thema bedacht. Zo hadden bijvoorbeeld de Welpen, jongens in de leeftijd van 8 tot 11 jaar, het thema ‘Piraten’ en zaten zij op een labelterrein van Scouting Nederland in Pijnacker. Rondom het thema worden allerlei spellen en opdrachten uitgevoerd. De leden worden in teams ingedeeld die ieder om de winst strijden, omdat er altijd een competitie tijdens kamp wordt georganiseerd. Hierdoor vervelen de kinderen zich geen moment. Een ander voorbeeld van een thema was Ravelijn. Hier waren de Scouts, jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot 15 jaar, druk mee bezig in Herentals in België.

Naar Oostenrijk
Afgelopen zaterdag zijn de jeugdleden weer teruggekomen, vermoeid maar vol met verhalen over alle belevenissen en avonturen die ze hebben meegemaakt. Dat enthousiasme is ook hetgeen de vrijwilligers, die zich allemaal weer met overgave hebben ingezet, de belangrijkste beloning. Zomerkampen zijn een belangrijk onderdeel van de Scouting. Dat begint al bij de jongste leden, die beginnen met een nachtje te blijven slapen om vervolgens, als ze wat ouder zijn, eerst drie nachten op kamp in mei weggaan. De oudere leden vanaf 16 jaar gaan vaak later deze zomer, en zullen dit jaar Oostenrijk aandoen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.