Scouting Panoord collecteert de komende twee weken voor Jantje Beton

06 februari 2017
Scouting Panoord collecteert de komende twee weken voor Jantje Beton

ZWIJNDRECHT - Van 13 t/m 25 februari wordt de jaarlijkse Jantje Beton Collecte georganiseerd, waarbij geld wordt ingezameld voor en door het jeugdwerk bij u in de buurt. Ook dit jaar gaan vrijwilligers van Scouting Panoord namens Jantje Beton collecteren in Zwijndrecht.

Het Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton gebruikt de helft van de opbrengst voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De collecterende jeugdorganisaties mogen zelf de andere helft van de opbrengst besteden. Het geld mag naar eigen inzicht worden besteed aan activiteiten of spelmaterialen. Scouting Panoord gaat de opbrengst gebruiken om een deel van het huidige spelmateriaal te vervangen. Tijdens de opkomsten van de jeugdleden wordt vaak materiaal zoals palen en touwen gebruikt voor het maken van verschillende objecten. Dit heet binnen scouting pionieren. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld eettafels voor de zomerkampen en onlangs is een grote klimtoren die op de kerstmarkt van Scouting Panoord stond met deze materialen gebouwd. Een deel hiervan is aan vervanging toe, en de opbrengst van de collecte van dit jaar zal voor dat doel ingezet worden.

Zowel Jantje Beton als Scouting streven dezelfde doelen na; om kinderen meer buiten te laten spelen. Want buitenspelen is gezond en leuk. Geef daarom een donatie aan de Jantje Beton-collectant als deze bij u aanbelt en help de kinderen uit uw omgeving maar ook in de rest van Nederland om vrij buiten te kunnen spelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.