Wie wordt de nieuwe burgemeester?

13 november 2012
Wie wordt de nieuwe burgemeester?

ZWIJNDRECHT - Op dinsdag 20 november om 20.00 uur zijn inwoners van Zwijndrecht van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis om mee te praten over het profiel van de nieuwe burgemeester van Zwijndrecht. De gemeenteraad organiseert dan een  inspraakavond over de profielschets voor de nieuwe burgemeester.
 
Zwijndrecht gaat op zoek naar een nieuwe burgemeester omdat burgemeester Antoin Scholten naar Venlo vertrokken is. Voordat de gemeenteraad op zoek gaat naar een nieuwe burgemeester wil zij graag van haar inwoners horen aan welke kwaliteiten de nieuwe  burgemeester moet voldoen. Een vertrouwenscommissie, bestaande uit raadsleden heeft een concept profielschets opgesteld.

Deze profielschets geeft allereerst een situatieschets van de gemeente, zowel bestuurlijk als ruimtelijk. Vervolgens worden de taken, rollen en vaardigheden beschreven, de gewenste persoonlijke kenmerken en de belangrijkste competenties die van de burgemeester worden gevraagd. De gemeenteraad vindt het belangrijk dat inwoners en organisaties van Zwijndrecht meedenken over de nieuwe burgemeester. Daarom heeft de gemeenteraad een inspraakavond georganiseerd.
 
Op 20 november van 20.00 tot 21.00 uur is iedereen in de gelegenheid om in te spreken. Men wordt verzocht zich voor de bijeenkomst bij de griffie aan te melden (griffie@zwijndrecht.nl of tel 078 7703514). Om 21.00 uur dezelfde avond is er een bijzondere raadsvergadering waarin de gemeenteraad aan de hand van de inspraakreacties het profiel bespreekt.
Tijdens de  raadsvergadering op 27 november zal de profielschets om 21.30 uur  aangeboden worden aan de Commissaris der Koningin (CdK) van de provincie Zuid-Holland. De CdK gaat op basis van de profielschets op zoek naar geschikte kandidaten. Iedereen is  van harte welkom om deze openbare vergaderingen in het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 in Zwijndrecht bij te wonen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.