Antoin Scholten wordt burgemeester van Venlo

06 september 2012
Antoin Scholten wordt burgemeester van Venlo

ZWIJNDRECHT - Antoin Scholten, de huidige burgemeester van Zwijndrecht (en Heerjansdam), heeft onlangs gesolliciteerd naar het burgemeesterschap van de gemeente Venlo in Limburg. Afgelopen woensdag is bekend geworden dat de gemeenteraad van Venlo Antoin Scholten als meest geschikte kandidaat ziet en daarom heeft voorgedragen als nieuwe burgemeester van Venlo.

De post van burgemeester is vacant sinds het vertrek van Hubert Bruls (CDA) naar Nijmegen.

Huidig waarnemend burgemeester Wim Dijkstra (PvdA) draagt op 1 november de ambtsketting over aan Scholten.

Antoin Scholten is sinds januari 2002 burgemeester van Zwijndrecht en vice voorzitter van het Drechtstedenbestuur. Naast openbare orde heeft hij onder meer de regionale economie en -ontwikkeling en externe veiligheid in zijn portefeuille.

De afgelopen paar jaar oogste hij vooral lof over het vragen van aandacht voor de veiligeheid op en rond het spoor in Zwijndrecht, met name op rangeerterrein Kijfhoek.

Antoin Scholten heeft verschillende politieke functies gehad. In 1986 werd hij VVD-gemeenteraadslid in Deventer. Hij werd na zijn benoeming tot raadslid direct voorzitter van de fractie. In 1991 werd hij benoemd tot wethouder in Deventer. Als wethouder had hij de portefeuilles onderwijs, verkeer en vervoer, milieu en ruimtelijke ordening.

Hij was locoburgemeester van Deventer sinds 1999. Hij kreeg bij zijn afscheid in 2001 de Deventer Stadspenning voor zijn inzet bij de herstructurering van het Deventer voortgezet onderwijs. In december 2001 tijdens zijn laatste raadsvergadering in Deventer is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Scholten wordt vrijdag 53 jaar.

Wethouder Elbert Vissers, namens het college van Zwijndrecht: “We zijn erg blij voor Antoin en trots dat hij deze nieuwe stap in zijn carrière zet. Jammer voor Zwijndrecht dat hij weggaat. Burgemeester Scholten heeft onze gemeente in een positie gebracht waarmee we met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen zien. We feliciteren de gemeente Venlo: zij krijgen een fantastische burgemeester.“

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.