Maria Wiebosch tijdelijk burgemeester Zwijndrecht

29 oktober 2012

ZWIJNDRECHT - De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, benoemt met ingang van 9 november 2012 mevrouw M. (Maria) Wiebosch-Steeman tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zwijndrecht. Mevrouw Wiebosch-Steeman is 62 jaar en lid van GroenLinks.

De burgemeestersvacature in Zwijndrecht is ontstaan na het vertrek van burgemeester Scholten, die met ingang van 12 november 2012 is benoemd tot burgemeester van de gemeente Venlo. De commissaris heeft, na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad, besloten om tot aan het aantreden van de kroonbenoemde burgemeester een waarnemer te benoemen. Na een gesprek van mevrouw Wiebosch-Steeman met de fractievoorzitters en de wethouders wordt zij unaniem voorgedragen als waarnemend burgemeester.

De procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester is reeds gestart. Naar verwachting treedt voor de zomer van 2013 de kroonbenoemde burgemeester aan. Mevrouw Wiebosch-Steeman heeft aangegeven dat zij niet naar de functie van kroonbenoemde burgemeester van Zwijndrecht solliciteert.

Mevrouw Wiebosch-Steeman heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur en was directeur / eigenaar van een adviesbureau. Van februari 2009 tot april 2012 was zij burgemeester van Hardinxveld-Giessendam. Daar stapte ze onder grote druk op, toen bleek dat de verbouwing van de raadszaal twee keer zo duur werd als begroot. Het gemeentebestuur had te weinig gelet op de kosten van het project, bleek uit accountantsonderzoek.

Daarvoor was zij, sinds 2004, burgemeester van Jacobswoude. Deze gemeente is per 1 januari 2009 opgegaan in de gemeente Kaag en Braassem. Mevrouw Wiebosch was eerder gemeenteraadslid in Bloemendaal en van 1995 tot 1999 was zij Hoogheemraad van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Daarvoor, van 1987 tot 1995, was zij lid van Provinciale Staten van Noord-Holland.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.