Scouting Panoord wint media award op Landelijke Scouting Wedstrijden

10 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Scouting Panoord wint media award op Landelijke Scouting Wedstrijden

ZWIJNDRECHT - Tijdens het Pinksterweekend hebben honderden scouts uit heel Nederland zich verzameld in Baarn voor de 79e landelijke Scoutingwedstrijden (LSW). Zij hebben daarbij gestreden om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. De scouts van Scouting Panoord uit Zwijndrecht hebben dit jaar de media award in de wacht gesleept.

Één van de opdrachten vooraf aan de 102 deelnemende teams was om zich zo goed mogelijk regionaal in de pers te presenteren. De scouts van Scouting Panoord hebben na de regionale Scoutingwedstrijden in Hardinxveld-Giessendam, maar ook in de aanloop naar de LSW van de diverse regionale media de nodige positieve aandacht gekregen. Zowel op lokale Internet nieuwssites als in regionale gedrukte media zijn er een aantal publicaties geweest. Daarmee heeft het team zich dusdanig positief onderscheiden dat de organisatie van de LSW heeft geoordeeld dat zij het beste van alle deelnemers op dit vlak hebben gepresteerd. Tijdens de afsluiting van de LSW op tweede Pinksterdag is er aan het team hiervoor een oorkonde en een prijs uitgereikt.

Deelname aan de LSW is voor alle deelnemers één groot avontuur. Aan de hand van het thema “Waterproof” zijn tijdens het Pinksterweekeinde de scouts getest op échte scoutingvaardigheden, zoals kamperen en het werken met kompas en GPS. Daarnaast komen ook theater-, sport- en creatieve activiteiten aan bod. Een uitdagend Scoutingprogramma is tenslotte enorm breed. Ook de contacten tussen de scouts onderling, die uit het gehele land komen, maken de LSW tot een unieke gebeurtenis waar ieder scout aan wil deelnemen.

De oorsprong van de LSW gaat ver terug. Al in 1924 werden er wedstrijden georganiseerd om te bepalen wie er naar de wereldkampioenschappen Scouting mocht, destijds in Denemarken. De succesformule is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement waar duizenden scouts verdeeld over ruim 1.100 groepen uit Nederland aan deelnemen.

Bijschrift bij foto: Kimberly den Breejen neemt namens  Scouting Panoord de oorkonde en de prijs in ontvangst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.