Team van Scouting Panoord heeft zich gekwalificeerd voor landelijke scouting wedstijden

14 april 2014
Team van Scouting Panoord heeft zich gekwalificeerd voor landelijke scouting wedstijden

ZWIJNDRECHT - Afgelopen vrijdag 11- en zaterdag 12 april zijn de regionale scoutingwedstrijden van de regio “Rond de Biesbosch”  gehouden bij de scoutingvereniging A15 in Hardinxveld-Giessendam.

De nummer één en twee mogen vervolgens mee doen aan de landelijke wedstrijden. Vanuit de regio deden 14 teams mee, waaronder vier van de Scoutingvereniging Panoord in Zwijndrecht. Één van de teams is hierbij als tweede geëindigd, achter het team van Scouting Alblasserdam. Dit betekend dat na ruim 10 jaar er weer een team van Scouting Panoord vertegenwoordigd is bij de landelijke scouting wedstrijden.

De regionale wedstrijden begonnen vrijdagavond met het opzetten van de tenten en na met de eerste wedstrijdonderdelen zoals een presentatie van de verschillende groepen en werd bij het kampvuur de eerste dag afgesloten. Het team van Panoord stond toen al tweede. Ook de ochtend begon met het uitvoeren van verschillende opdrachten, o.a. vlotbouwen en EHBO oefeningen, en vervolgens was er een vier uur durende wandeling waar de deelnemers met een kompas en coördinaten hun weg moesten vinden. Hierna stond het team van Panoord zelfs even eerste. Helaas werd deze positie met de laatste opdrachten uit handen gegeven, maar ook de tweede plaats geeft recht op deelname aan de landelijke scouting wedstrijden, en voelt dus als een overwinning.

Kimberly den Breejen, de teamleidster van het winnende team: “Het was erg zwaar maar ik ben super trots op mijn team en het was erg leuk. Ik heb nu al zin in de Landelijke Scouting Wedstrijden!”. Ook Scoutingvereniging Panoord is uiteraard  trots op het team. De vijf teamleden hebben zeker tijdens de wedstijden laten zien waar scouting voor staat, samenwerking, zelfstandigheid, buiten bezig zijn, en vooral veel plezier hebben.

De landelijks Scoutingwedstrijden zullen dit jaar op 7 t/m 9 juni plaatsvinden in Baarn, waar uiteindelijk ruim 650 scouts om de nationale titel zullen strijden.
Over Scouting Panoord.

Scouting hanteert het thema: ‘Laat je uitdagen!’ en staat voor: vriendschap, samenspel, spanning, buitenleven en plezier. Maar ook: verantwoord leren omgaan met elkaar en de omgeving. Kenmerkend is de groeiende zelfstandigheid naarmate de leden ouder worden. Op ons eigen terrein Panoord  aan het Groot Karreveld te Zwijndrecht (sportpark Bakestein) zijn vele scoutng activiteiten mogelijk. In ons clubhuis (de voormalige manege) hebben wij binnen voldoende ruimte voor uitgebreide spelen. Maar nog mooier is het buitenterrein, een omheind gebied van grasvelden, een kampvuurkuil, een uitkijktoren en een echt avonturenterrein. Op deze locatie kan elke week weer een volledig ander programma gedraaid worden zodat kinderen met verschillende activiteiten in aanraking kunnen komen. Op deze manier leren ze spelenderwijs hun interessegebieden te ontwikkelen en om te gaan met alle andere jeugdleden van de groep.

Bijgevoegd vindt u een foto van het winnend team, de teamleidster Kimberly den Breejen staat helemaal rechts op de foto.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.