Samenwerking aanpak winkelgebied Walburg beklonken

11 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Samenwerking aanpak winkelgebied Walburg beklonken

ZWIJNDRECHT - De eigenaren van het winkelcentrum Walburg en de gemeente Zwijndrecht hebben afspraken gemaakt over het opknappen van winkelgebied Walburg. Nog dit jaar wordt hiermee gestart.

De renovatie zal enkele jaren duren en gefaseerd worden uitgevoerd. De eigenaren investeren in de renovatie van het winkelcentrum en de gemeente richt zich op het openbare gebied rond het winkelcentrum.

Om de samenwerking te bekrachtigen hebben de voorzitter van de Vereniging van Onderhoud van het Winkelcentrum Walburg, de heer Ad Tempelaar en wethouder Aaike Kamsteeg op woensdag 4 juni een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Meer smoel
Tempelaar legde uit dat vanwege de brandveiligheid dit jaar gestart wordt met het aanbrengen van een sprinklerinstallatie. Deze gelegenheid wordt aangegrepen om tevens het dak van de passages te renoveren.

Aansluitend worden de voornaamste entrees van het centrum aantrekkelijker vormgegeven, krijgt het winkelaanzicht in de passages een eigentijdse aanblik, worden de pleinen binnen het winkelcentrum opnieuw ingericht en krijgt de buitenzijde een face-lift.

Goed initiatief
Wethouder Kamsteeg geeft aan dat de gemeente dit initiatief omarmt omdat het winkelcentrum niet alleen voor Zwijndrecht, maar voor de hele regio een belangrijke voorziening is waar veel mensen werken.

Om die reden zal de gemeente in aansluiting op de inspanningen vanuit het winkelcentrum in de aanlooproutes het openbaar gebied aanpakken.

Dit betekent dat partijen de komende jaren samen zullen optrekken in de planvorming. Hiervoor is een regiegroep ingesteld.

Bijschrift bovenste foto: De heer Tempelaar van de Vereniging van Onderhoud winkelcentrum Walburg en wethouder Kamsteeg bekrachtigen de samenwerking.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.