Verkerkloop 2017 een 'Warm' hartig succes

18 mei 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De 40ste editie van de Verkerkloop die op 17 mei jongstleden in Zwijndrecht is georganiseerd heeft een uitverkocht huis opgeleverd: 3500 deelnemers startten in een benauwde temperatuur verdeeld over 14 categorieën aan de meet aan de Molenvliet.

3500 deelnemers
Met 3500 lopers van jong tot oud is de organisatie zeer tevreden over het verloop van het evenement. Algemeen Directeur van de Verkerk Groep Pieter Visser: “De lopers, de toeschouwers en al die vrijwilligers, volgens mij hebben we allemaal even veel genoten van deze prachtige hardloopavond. De 40ste editie is toch wel speciaal en dat we voor het eerst in de historie uitverkocht zijn zegt wel iets over de Verkerkloop. Het was erg warm maar we zijn blij dat veel lopers onze adviezen hebben opgevolgd om goed aan jezelf te denken in deze hitte. Ik ben erg trots en deze editie kan weer met recht de boeken in als een topper."Het goede doel: KNRM Dordrecht
Ook Joke Verhage, voorzitter van serviceclub Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel, kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. "Met de Verkerkloop halen wij jaarlijks een mooi bedrag aan sponsorgelden binnen voor onze serviceclub waar wij goede doelen mee ondersteunen. De laatste tijd is er een toename van aanvragen om financiële ondersteuning vanuit onze club. We moeten keuzes maken, waar hebben ze de ondersteuning dringend nodig? Met het binnengehaalde bedrag van €23.700, waarvan gelijk €12.500 euro is geschonken aan KNRM, blijft een mooi bedrag over om ook andere doelen te ondersteunen. Het inzetten van sportiviteit met elkaar voor goede doelen is weer een groot succes geweest. Deelnemers en sponsoren, dank daarvoor!"

Scholen- en bedrijvenkampioenschap
In de strijd om het scholenkampioenschap werd De Twee Wieken voor de vierde keer op rij uitgeroepen als winnaar. Bij het bedrijvenkampioenschap kwam Herculan als snelste over de finish.

Uitslagen 5 en 10 km

5 km heren
1.  Roy Hoornweg - 14:45
2. Timo de Geus - 15:57
3. Nixon Fernandes - 16:38

5 km dames
1. Annemarie Kersbergen - 19:30
2. Jitske van der Brugge - 20:13
3. Cora Vlot - 20:13

10 km heren
1. Patrick Kwist - 33:16
2. Gerbert van de Biggelaar - 34:57
3. Tijn Huberts - 36:42

10 km dames
1. Jeanet van den Berg - 40:11
2. Lucia van der Laarse - 43:37
3. Ingrid Broeren - 44:47

Uitslag Bedrijvenloop
1. Verzekeringsbeheer
2. Herculan 3
3. ConPackSys

Fotografie: POPpictures

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.