Nieuwe buurtbus van Qbuzz van start

10 december 2018 door Hennie van der Zouw
Nieuwe buurtbus van Qbuzz van start

ZWIJNDRECHT - De nieuwe buurtbus 717 van Qbuzz is maandag 10 december 2018 dienst gaan doen. Sinterklaas en zijn Pieten  namen  alvast een voorproefje en maakten 5 december  gebruik van de splinternieuwe buurtbus om de basisscholen in Heerjansdam te bezoeken.  Qbuzz verzorgt vanaf  9 december  2018 het busvervoer in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem, en het treinvervoer op de MerwedeLingelijn. 

De nieuwe buurtbus, die voortaan buurtbuzz 717 gaat heten, is van alle gemakken voorzien. De toegangsdeuren van de bus zijn veel ruimer en de  bus is lager waardoor mensen met een rollator of een kinderwagen veel makkelijker de bus in kunnen. Ook is in de bus een vast OV-chipapparaat en een pinautomaat aanwezig. 

Men kan gebruik maken van de buurtbuzz  met een OV chipkaart. Maar er zijn ook losse of meerritterkaart te koop. Deze kaarten kunnen alleen met pinbetaling aangeschaft worden bij de chauffeur.

Rittenkaarten
De reiziger kan een kaart met 1, 4 of 10 ritten kopen. Kinderen tot 11 jaar en personen van 65 jaar en ouder krijgen korting.

Prijzen van de rittenkaarten.
1 rit                 € 1,90              met korting     €  1,25
4 ritten            € 6,00              met korting     €  3,95
10 ritten          € 14,00            met korting     €  9,25

Buurtbuzz 717
De buurtbuzz rijdt volgens een vaste dienstregeling van Qbuzz  tussen Heerjansdam, Zwijndrecht en Barendrecht. In Zwijndrecht komt de buurtbuzz langs Winkelcentrum Oudeland, het Albert Schweitzerziekenhuis, winkelcentum Walburg, de Ringdijk (halte Waterbus) en het NS station. Bij de halte Zwijndrecht station kunt u overstappen op de buslijn 2 naar het ziekenhuis Dordwijk. In Barendrecht rijdt de buurtbuzz vanaf het NS station langs het winkelcentrum Middenbaan.
Op werkdagen rijdt de bus van 07.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.

Vrijwilligers
De buurtbuzz  wordt door vrijwilligers gereden. Vrijwilligers zijn altijd welkom. Gemiddeld rijdt u twee keer maand een dienst van vier uur. Heeft u interesse? Kijk voor meer informatie en de dienstregeling op: www.buurtbusheerjansdam.nl Meer informatie over de dienstregeling kunt ook vinden op:  www.qbuzz.nl

De bus wordt onder andere gesponsord door De Nederlandse Energiemaatschappij, Jordens en aantal lokale bedrijven

Fotobijschrift:
Sinterklaas en zijn pieten maakten 5 december 2018 als eerste passagiers gebruik van de  nieuwe buurtbus 717 van Qbuzz om de basisscholen in Rajubibos in Heerjansdam te bezoeken.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.