Chauffeurs Buurtbus pakken de tram uit 1931

29 oktober 2018
Chauffeurs Buurtbus pakken de tram uit 1931

ZWIJNDRECHT - Voor het jaarlijkse uitje van de buurtbusvereniging 717 werden de chauffeurs van de buurtbus afgelopen zaterdag 27 oktober  in Barendrecht opgehaald met een antieke tram uit 1931.

Via Rotterdam zuid, IJsselmonde, Erasmusbrug, Delfshaven en centrum reden zij  naar het trammuseum aan de Kootsekade in Rotterdam.  Na een bezichtiging van het museum werden de chauffeurs, die dit werk belangeloos doen, getrakteerd op een diner in restaurant HYH in Rotterdam.

Buurtbus 717
De buurtbus rijdt volgens een vaste dienstregeling van Arriva  tussen Heerjansdam, Zwijndrecht en Barendrecht. In Zwijndrecht komt de buurtbus langs Winkelcentrum Oudeland, het Albert Schweitzerziekenhuis, winkelcentum Walburg, de Ringdijk (halte Waterbus) en het NS station. In Barendrecht rijdt de buurtbus langs het NS station en winkelcentrum Middenbaan.  
Op werkdagen rijdt de bus van 07.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.
In de avonduren en op zondag rijdt de Belbus. De route is gelijk aan die van de Buurtbus. Het lijn nummer is dan 517.

De buurtbus wordt door vrijwilligers gereden. Vrijwilligers zijn altijd welkom. Gemiddeld rijdt u twee keer maand een dienst van vier uur. Heeft u interesse? Kijk voor meer informatie en de dienstregeling op: www.buurtbusheerjansdam.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.