Buurtbus lijn 717 viert lustrum

10 juli 2017
Buurtbus lijn 717 viert lustrum

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - De buurtbus lijn 717 die Heerjansdam met de Barendrecht en Zwijndrecht  verbindt vierde deze week haar eerste lustrum.  Maandag 2 juli 2012 ging de bus van start. In de afgelopen vijf jaar heeft de buurtbus, die volledig door vrijwilligers wordt gereden,  88179 passagiers vervoerd. Dat is gemiddeld 1479 passagiers per maand.

De buurtbus voorziet duidelijk in een behoefte en wordt gewaardeerd door de inwoners van Heerjansdam. Maar zeker ook inwoners van Zwijndrecht, Barendrecht en de regio profiteren van de buurtbus lijn 717.

Vaste dienstregeling
De buurtbus rijdt volgens een vaste dienstregeling van Arriva  tussen Heerjansdam, Zwijndrecht en Barendrecht. In Zwijndrecht rijdt de buurtbus langs Winkelcentrum Oudeland, het Albert Schweitzerziekenhuis, winkelcentum Walburg, de Ringdijk (halte Waterbus) en het NS station van Zwijndrecht. In Barendrecht rijdt de buurtbus langs het NS station en het winkelcentrum Middenbaan.
Op werkdagen rijdt de bus van 07.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.
In de avonduren en op zondag rijdt er een belbus.

Vrijwilligers altijd welkom
Momenteel zijn er 31 vrijwilligers die op de buurtbus rijden. De buurtbusvereniging zoekt nog  chauffeurs voor de buurtbus. Bent u in het bezit van rijbewijs B (personenauto) en heeft  u de tijd om eenmaal per veertien dagen een dienst van vier uur te willen rijden dan bent u van harte welkom. Voor de vrijwilligers wordt jaarlijks een feestavond georganiseerd. Het lustrum is uitgebreid gevierd met een boottocht.

Heeft u interesse neem dan contact met Albert Abee albert.abee@hetnet.nl of Theo de Jong thjdejong@tele2.nl

De bus wordt onder andere gesponsord door De Nederlandse Energiemaatschappij, Rabobank en een aantal lokale bedrijven. De complete dienstregeling kunt u vinden op www.arriva.nl.en www.buurtbusheerjansdam.nl

Foto start buurtbus:
Initiatiefnemer en vicevoorzitter van de buurtbusvereniging Albert Abee plaatst 2 juli 2012 een halte bord op Develsluis in Heerjansdam, waarna buurtbus 717 haar eerste rit rijdt. Dhr. H.Swinkels van de hoofdsponsor NLE assisteert.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.