Vernieuwing parkeerterrein winkelcentrum Walburg afgerond

24 juni 2021 door Jan-Willem Schneider
Vernieuwing parkeerterrein winkelcentrum Walburg afgerond

ZWIJNDRECHT - Op donderdag 24 juni is de toegang tot het parkeerterrein bij het carillon opgeleverd. Dat was de laatste grote stap in de vernieuwing van de bestrating rond Walburg. Komende maand zal de aannemer alle spullen opruimen. Ook gaat hij het terrein met de bouwkeet aan de Rotterdamseweg verkleinen.

De bouwkeet blijft nog wel nodig, omdat eind dit jaar de nieuwe, ruimere fietsenstalling wordt gebouwd, met een groen dak. Evenals de vorige voorziening komt de stalling vlakbij de Albert Heijn. Verder krijgt het Norderstedtplein een opknapbeurt; de aannemer hoogt het plein op, waarna het meer groen krijgt. Zo wil de gemeente het plein transformeren tot een groen verblijfsplein dat goed toegankelijk is voor mindervaliden. Daarbij zal vergroening leiden tot minder wateroverlast en hittestress, is de verwachting.

Het oude winkelcentrum als stedelijk hitte-eiland
Onderstaande afbeelding laat zien dat het rond het winkelcentrum zo'n 1,8 graden warmer is dan gemiddeld. Zo vormt het complex een hitte-eiland, omdat de omgeving iets koeler is. Dat geldt vooral boven de nabijgelegen vijver (richting Swanendrift), waar het thermische verschil slechts 1,0 graden is, wat verklaard kan worden door het vele groen en water.

Foto's: Winkelcentrum Walburg

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.