Swinhove kampt met 20 medewerkers en 10 cliënten met corona

16 mei 2020
Swinhove kampt met 20 medewerkers en 10 cliënten met corona

ZWIJNDRECHT - De Swinhove Groep ontvangt regelmatig vragen over hoe de situatie met betrekking tot Corona in hun organisatie is.

Op hun website bieden ze openheid met het volgende bericht: "Helaas hebben wij in onze organisatie te maken met zowel cliënten als medewerkers bij wie Corona is vastgesteld. Op dit moment zijn er circa 10 cliënten Corona positief, op een totaal van 450 cliënten in onze organisatie. Swinhove Groep heeft circa 600 medewerkers in dienst, daarvan zijn er momenteel circa 20 medewerkers ziek ten gevolge van Corona. Zij verblijven thuis totdat zij weer hersteld zijn.

Wij doen er alles aan om het aantal besmettingen zo beperkt mogelijk te houden. Hiertoe komt sinds begin maart dagelijks een infectie-team bij elkaar die de laatste ontwikkelingen in de organisatie èn de landelijke ontwikkelingen en richtlijnen bespreken. Op basis hiervan stellen wij ons beleid èn maatregelen vast, waarin we de richtlijnen van het RIVM volgen. Tevens staan wij in nauw contact met andere partijen en deskundigen in de regio. Daarnaast voeren wij een actief testbeleid, wat wil zeggen dat we niet aarzelen om cliënten en medewerkers te laten testen zodra er verschijnselen zijn die kunnen duiden op Corona. We informeren de familie of naaste van de betreffende cliënt direct op het moment dat er aanleiding is om te testen. 

Onze medewerkers werken volgen de afgesproken richtlijnen. Wij hebben grote waardering voor het werk dat zij in deze omstandigheden met zoveel betrokkenheid en liefde voor de cliënten blijven doen. 

Bezoek
De voorzorgsmaatregelen van het RIVM en het kabinet zijn zoals u weet nog minimaal van kracht tot 20 mei aanstaande. Dit betekent dat er tot dat moment helaas nog geen bezoek is toegestaan bij de bewoners van onze woongroepen. In de dagelijkse praktijk ervaren we hoe moeilijk dit kan zijn voor onze bewoners en hun naasten. 

Daarom hebben we nagedacht over een goede manier om toch op kleine schaal, waar de persoonlijke situatie van zowel de bewoner als de familie dat toelaat, een persoonlijke ontmoeting tussen bewoners en naasten te organiseren: elkaar even te kunnen zien en horen. Belangrijke voorwaarde is natuurlijk dat dit op een veilige manier gebeurt. Hiervoor hebben we op iedere locatie een ontmoetingsplek ingericht.

Elkaar weer in het echt zien, in plaats van via een beeldscherm. Dankzij de Kletstent. Met een raam tussen de kletsers. Vanachter het raam kan de bewoner met behulp van een “spreek-luisterverbinding” met de familie of naaste spreken. De naaste bevindt zich aan de andere kant van het raam en om voor privacy te zorgen is hier een tent neergezet. 

U hoeft zich niet aan te melden. U wordt zelf door de betreffende woongroep, afdeling of de coördinator bezoek geïnformeerd wat de mogelijkheden zijn. Woongroepen die in Cohort zijn kunnen geen gebruik maken van de kletstent.

Aan welke regels dient u zich te houden?
Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt in de kletstent willen wij u vragen om maximaal met 2 mensen tegelijk op bezoek te komen in de kletstent. Uiteraard gelden ook in de kletstent de algemeen geldende richtlijnen, zoals de 1,5 meter afstand als u niet uit hetzelfde gezin komt. 

Als laatste willen wij erop wijzen dat het bezoek mogelijk erg emotioneel en zwaar kan zijn voor uw naaste het is wellicht fijn voor u om iemand mee te nemen".
Aldus de Swinhove Groep

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.