Stille tocht voor Astrid Koning, Dennis en Daniëlle Kaijim

01 juni 2009

ZWIJNDRECHT - Op woensdag 3 juni 2009 vindt, voorafgaand aan de herdenkingsbijeenkomst in de Develhofkerk, een stille tocht plaats. Dit is een initiatief van enkele bewoners van Boshuizen en een aantal scholieren. De stille tocht start om 16.30 uur in het Develpark en eindigt om 18.00 uur in de Valkhof. Dit is een zijstraat van de Boshuizen.

Route
De stille tocht, die in wandeltempo wordt gelopen, start op de Parklaan richting rotonde Develsingel. De tocht voert over de Develsingel, een stukje Develweg, Roerdompstraat, Merelstraat, Buizerdstraat, steekt de Kerkweg over en slaat rechtsaf de Boshuizen in.
De tocht voert langs het huis van de drie slachtoffers. De deelnemers verlaten daarna het woonerf via de Valkhof en het grasveld Teilingen-Laan van Nederhoven.

Bijeenkomst live te volgen in Develsteincollege
Gezien de te verwachten grote opkomst van de herdenkingsbijeenkomst, die om 19.30 uur begint in de Develhofkerk, is het mogelijk deze live te volgen in het Develsteincollege. Deze voorziening is ook getroffen om de direct betrokkenen zoveel mogelijk de gelegenheid te geven in de kerk aanwezig te zijn.

Praktisch
Deelnemers aan de stille tocht worden verzocht vanaf 16.00 uur te verzamelen in het Develpark en zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Auto's kunnen (beperkt) worden geparkeerd op het parkeerterrein in het park. Het parkeerterrein voor het zwembad wordt ingericht voor fietsen.
Deelnemers worden erop gewezen dat het een lange avond wordt als zij hierna ook de herdenkingsbijeenkomst bijwonen. Aangeraden wordt om iets te eten en te drinken mee te nemen en rekening te houden met de weersomstandigheden.

De politie begeleidt de stille tocht. Verkeersregelaars regelen het parkeren van deelnemers en het verkeer op de route. 

De eenrichtingssituatie van de Parklaan wordt vanaf 15.30 uur tijdelijk omgekeerd. Zwembad, sporthal en het Develpaviljoen blijven bereikbaar. Bezoekers worden bij aankomst en vertrek begeleid.   

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.