Kees van 't Hoff oogst dubbel applaus

29 september 2010
Kees van 't Hoff oogst dubbel applaus

ZWIJNDRECHT - De schaakkampioen van Zwijndrecht, Kees van ’t Hoff, is in het nieuws. Twee jaar voordat zijn vereniging, onder leiding van voorzitter Frank Stoute het vijftig jarig bestaan zal vieren, ontstak hij al vreugdevuren eerst in Barendrecht en daarna in Dordrecht. Alhoewel  Kees van ’t Hoff op papier lager hoort te spelen, werd de kampioen ingezet op het hoogste bord in de externe competitie tegen Barendrecht 1. Zijn tegenstander had 476 ELO-punten meer en dat zegt meestal genoeg over de uitslag. Zwijndrecht 1 won echter zeer krap (4,5 tegen 3,5) dankzij een totaal onverwachtse zege van Kees van ’t Hoff. Zijn tegenstander is daarna, volgens een verslag op de website van de vereniging, naar een intern strafkamp verbannen.

Van ’t Hoff werd op de clubavond van zijn Dordtse vereniging, de Willige Dame, onder applaus binnen gehaald. De voorzitter Cor Paans sprak hem lovend toe in poffertjessalon Visser. Zijn tegenstander had bij de Willige Dame maar 322 ELO-punten meer. ,,Een makkie Kees”, werd grappend gezegd tegen de kampioen van Zwijndrecht.

Als een vorst zat Kees van ’t Hoff in de partij en ook werd ditmaal zijn tegenstrever (Hans Berrevoets) van het bord gezet. Daarna klonk er voor de tweede keer applaus voor Kees van ’t Hoff, die volgens de laatste gegevens van de bond maar een ELO rating heeft van 1655. Hij staat bij Zwijndrecht er zelf niet meer in de top 10.  Voor Zwijndrecht is Kees van ’t Hoff in het nieuws gelijk PR, want de leuke schaakclub kan op de interne clubavond (vrijdag) altijd nieuwe deelnemers verwelkomen.

Meer schaaknieuws op www.tomsschaakboeken.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.