Zwijndrecht heeft app voor meldingen

04 december 2012 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - De gemeente Zwijndrecht heeft als eerste in de Zwijndrechtse Waard een applicatie voor smartphones ontwikkeld voor het doen van meldingen over de openbare ruimte. Deze gebruiksvriendelijke app is beschikbaar voor I-phone en Android. Op maandag 10 december om 12.00 uur lanceert Henk Mirck (wethouder Openbare Ruimte) symbolisch deze app. Op een bijzondere wijze vraagt de gemeente aandacht voor deze app in de hoop en verwachting dat vele inwoners de app gaan gebruiken.

 
“Iedereen gebruikt de app, jij toch ook?”
 
Telefoon en website
Het doen van meldingen over de openbare ruimte kan nu op drie manieren: via de bekende WijkSERVICElijn (14 078), via de de website www.zwijndrecht.nl (Antwoord©) én via de nieuwe app.
 
De applicatie is uiterst gebruiksvriendelijk. De GPS software van een smartphone herkent de locatie van de melder. Dit hoeft de melder dus niet in te voeren. Op een eenvoudige manier kan de melder een foto van de aangetroffen situatie toevoegen. Een apart veld biedt ruimte voor extra opmerkingen. 
 
Afhandeling melding 
De melder kan kiezen hoe hij de voortgang van zijn melding wil volgen (sms of e-mail).
De BackOffice heeft baat bij een foto van de situatie. Vrijwel direct kan de urgentie en de aard van de melding worden bepaald om deze vervolgens te verhelpen.
 
Niet méér, maar meldingen op andere manier
De gemeente streeft niet na om meer meldingen te krijgen, maar wil de burger tegemoet komen met gemakkelijke en handzame nieuwe technologie. Jaarlijks ontvangt de gemeente tussen de 3000 en 4000 meldingen (gemiddeld 300 per maand). De app maakt het doen van meldingen makkelijker waardoor de inwoners meer betrokken kunnen zijn bij de directe woon- of werkomgeving.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Campagne
 
Om de app onder de aandacht te brengen, wordt in december en januari een bijzondere campagne gevoerd. In een aantal prominente bushokjes, op driehoeksborden en op de gevel van het gemeentehuis prijken posters met zogenaamde Q&R-codes die verwijzen naar negen verschillende, eigentijdse en typisch Zwijndrechtse promotiefilmpjes met bekende en minder bekende Zwijndrechters die de app aanprijzen. Op de cover van de gemeentegids van A tot Zwijndrecht 2012-2013 prijkt een smartphone, eveneens met een Q&R-code. 
 
De filmpjes zijn gemaakt in samenwerking met foto-en filmclub Cine ’67 en met hulp van inwoners, ondernemers en raads- en collegeleden. 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.