Burgemeester opent SKZ-bso Juliana

01 oktober 2013
Burgemeester opent SKZ-bso Juliana

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Dominic Schrijer van de gemeente Zwijndrecht heeft de nieuwe bso Juliana van de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) officieel geopend.

Hij deed dit door samen met de kinderen een fotocollage van alle Juliana-bso’ers te onthullen. Daarna konden de kinderen gezellig aan de slag met allerlei activiteiten zoals fruitbeestjes maken, figuren en voorwerpen vouwen van opgeblazen ballonnen, schminken en mokken beschilderen. Voor de opening hadden ze al deelgenomen aan de tweede van een reeks van zes workshops ‘rappen’ onder leiding van rapper Elten Kiene.

Juliana is de negende locatie voor buitenschoolse opvang van de SKZ in Zwijndrecht. Er komen leerlingen van de Julianaschool, de Margrietschool en De Toermalijn in de leeftijd van vier tot 12 jaar. Na De Kim (Brede School De Roerdomp), De Bron, De Brug, De Notenbalk, Het Accoord en Impuls is het de zevende bso van de SKZ bij een PCOAZ-basisschool. “We werken al langere tijd intensief samen met het onderwijs. Net als PCOAZ vinden we dat ieder kind uniek is en zich moet kunnen ontplooien in een veilige en stimulerende omgeving,” aldus directeur-bestuurder Monique Fluitsma van de SKZ.

Op Brede School Juliana betekent dit dat kinderen vanaf het moment dat ze naar peuterspeelgroep Juliaantje van de SKZ komen tot ze naar de middelbare school gaan een herkenbare plek hebben, met gezamenlijke activiteiten, een doorgaande ontwikkelingslijn en een consistente, onderling goed afgestemde pedagogische aanpak.

Geen computers of tv
“Op de bso houdt dit in dat we er alles aan doen om de kinderen een zo leuk mogelijke, actieve en stimulerende tijd bij ons te bieden,” vervolgt Monique Fluitsma. “Kwaliteit, creativiteit en vertrouwde gezelligheid staan daarbij centraal. Wij hebben geen spelcomputers of tv’s, maar bijzonder actieve pedagogisch medewerkers.

Zij organiseren dagelijks altijd minimaal één, maar bij voorkeur twee sport- en spelactiviteiten zodat er binnen en buiten wat te doen is en bieden regelmatig bijzondere activiteiten zonder dat de ouders hiervoor hoeven te betalen. Dit zijn bijvoorbeeld theaterlessen, film- en kookworkshops, maar ook bloemschikken, dans, beauty en figuurzagen staan op het programma. Kinderen die niet mee willen doen aan een activiteit hebben uiteraard altijd de mogelijkheid om zelfstandig te spelen, te lezen, te knutselen, te niksen et cetera.”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.