Rijsoord gelukkige winnaar in een open wedstrijd tegen Pelikaan

16 december 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Voorafgaand aan de wedstrijd werd het duidelijk dat Pelikaan deze middag niet in haar sterkste opstelling kon  aantreden. Iedere linie miste  één of twee spelers, vooral de as van het elftal  was  voorzien van invallers.

De vraag was of Pelikaan in staat  zou zijn om voldoende weerstand te bieden tegen  een goed Rijsoord. Martijn Verhoeff, centrale verdediger uit Pelikaan 3, kon  achteraf zeker terug kijken op een goede wedstrijd en eigenlijk kan dat ook gezegd worden voor alle invallers / vervangers.

Pelikaan startte onbevangen, uit een cornerbal moest de bal van de doellijn weggewerkt worden door een Rijsoord verdediger. Direct daarop een kopbal van Kevin de Geus, vanuit een vrije trap van Alex de Jong,  echter deze miste precisie. In de 7e minuut wederom een dieptepass van Alex de Jong die  Randy Kroos bereikte  na een misser van een Rijsoord verdediger . Een goede "lobbal" zou de score hebben geopend, echter de keeper kon onderscheppen.

Na ruim één kwartier moest Rik Pomp het 1e schot van Rijsoord  verwerken. Enkele tellen later wist Rijsoord te scoren, het doelpunt kwam uit de lucht vallen  na  een terug speel  bal op Kevin de Geus die een duel aanging met een Rijsoord aanvaller, bal kwijt  raakte,  waarna  keeper Rik Pomp het nakijken kreeg.(1-0)

Het spel ging op en neer, waarbij aangetekend kon worden dat  beider verdedigingen meestal de baas waren.  Ook de 2 - 0 ontstond uit mis tasten op een boogbal  in het doelgebied  van Pelikaan en plotseling lag de bal voor de  voet van de spits van Rijsoord, die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen. In de 32e minuut soleerde Alex de Jong richting het vijandelijke doel en liet een schot los dat de hand van een Rijsoord speler  raakte . De scheidsrechter wees naar de stip.  Deze mogelijkheid om de achterstand te verkleinen werd onberispelijk benut via Anouar Said 2 - 1 .  Deze speler kreeg  een paar minuten later een gele kaart voorgehouden, hij omspeelde enkele spelers kwam ten val , maar de scheidsrechter beoordeelde dit als  een "schwalbe".

Rijsoord startte de 2e helft furieus, de spits kreeg een opgelegde mogelijkheid om te score. Ook Pelikaantrachtte haar spitsspelers te bereiken, dat lukte niet,  enerzijds  door goed verdedigen en anderzijds  door  onnauwkeurigheid in het aanspelen van de aanvallers. In 55 e minuut  werd Adama Kabbah na goed doorzetten in het strafschopgebied gevloerd . De daar op voglende  strafschop  werd benut door Anouar Said ( 2 - 2 ) en rode kaart voor Rijsoord speler de Zeeuw. Beide ploegen wilden echter meer.

Rijsoord probeerde de uiterst gevaarlijke en   gedreven speler Rahli Khalid  steeds meer in het spel te betrekken.  Pelikaan moest op haar tellen passen   om niet verrast te worden. Met nog één kwartier te gaan moest ook Pelikaan verdediger Ard van Veelen,het veld verlaten . Hij kreeg rood voor  gehouden. Ook moest Rik Pomp nog enkele keren gestrekt naar de hoek om schoten onschadelijk te maken. De krachten namen zienderogen af, de verdedigers kregen de ballen die veroverd werden, niet meer bij  de spitsen.

Wat het eerste kwartier wel lukte , de ballen achter de verdediging van Rijsoord krijgen,  lukte  dit in het laatste kwartier niet meer. Ver in blessuretijd wist Rijsoord als nog de overwinning naar zich toe te  trekken met een  mooi geplaatst schot in de bovenhoek  en de 2-3 nederlaag voor Pelikaan was een feit.

Opstelling Pelikaan :  Rik Pomp - Thomas den Boer - Kevin de Geus - Martijn Verhoeff - Ard van Veelen - Lerry Overgaauw - Alex de Jong - Anouar Said (80 Erwin Pruysen) - Randy Kroos - Adama Kabbah - Moustakim Atlagh ( 60 Niels van Muyen).