Groote Lindt krijgt te weinig in derby tegen ZBC ‘97

27 januari 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De derby van afgelopen zaterdag is op een teleurstelling uitgelopen voor Groote Lindt. De thuisploeg bleef met hangen en wurgen overeind en won met 2-1.

De deelnemers aan de voorafgaande mars waren keurig op tijd op het complex van ZBC ’97. De supporters van Groote Lindt waren ook veel ruimer vertegenwoordigd dan die van de thuisclub. De steun voor Groote Lindt kreeg een goed vervolg in de beginfase van de wedstrijd. Groote Lindt bepaalde het tempo van de wedstrijd en was al een aantal keer gevaarlijk.

Helaas stond het vizier niet op scherp en zakte de wedstrijd naar een matig niveau gedurende de eerste helft. En dan de nummer twee van de competitie? Deze blijkt toch heel erg afhankelijk van de slimme Monteiro voorin. In de eerste helft werd hij meer en meer in het spel betrokken.

Uiteindelijk was het dan ook Monteiro die bij een actie binnen de beruchte 16 naar de grond. Hoewel het een lichte overtreding was werd de bal terecht op elf meter gelegd waar vandaan dan ook de 1-0 werd aangetekend. Met deze score gingen de ploegen ook aan de thee.

Met de wetenschap dat Groote Lindt bovenaan in de tweede periode staat en eigenlijk alleen gebaat was bij winst werden er maatregelen genomen.

De Lindt ging nog aanvallender spelen en ZBC ’97 moest terug en kon slechts counteren. Bij een counter kwam Groote Lindt nog zeer goed weg toen de bal onderkant lat weer terug het veld in kwam. Het spel heeft zich de tweede helft met name op de kant van ZBC’97 afgespeeld en het was wachten op de gelijkmaker.

Deze viel door middel van een afstandsschot van Wesley de Snoo welke onhoudbaar achter de keeper van ZBC ’97 viel. Het bleef niet lang gelijk want slordig balverlies betekende uiteindelijk via een schot in de uiterste hoek opnieuw een voorsprong voor ZBC’97. Dit was tegelijk ook het laatste wapenfeit van ZBC’97 want de rest van de wedstrijd stond de ploeg met de rug tegen de spreekwoordelijke muur.

Aanval na aanval kwam er van De Lindt en via een snelle combinatie door het midden was het Guillem van Dijk die de gelijkmaker dacht te gaan maken totdat er via een harde overtreding van achteren deze kans hem ontnomen werd. Vriend en vijand waren het erover eens dat dit een strafschop was en minimaal een 2e gele kaart voor de verdediger (of mogelijk zelfs direct rood). Tot een ieders verbazing besloot de scheidsrechter niet te fluiten voor deze actie.

Een paar minuten voor tijd kreeg Groote Lindt de laatste kans op toch nog een punt. Een goedkoop gegeven strafschop in de 90ste minuut moest de gelijkmaker opleveren. De keeper van ZBC ’97 kroonde zich echter tot held van ZBC ’97 door de strafschop te stoppen en luttele minuten later droop De Lindt af.

Toch nog enigszins opgelucht kwam men in de kantine want zowel Papendrecht als GSC/ODS hadden punten laten liggen waardoor Groote Lindt nog altijd aan kop gaat in de 2e periode. Makkelijk zal dit niet worden want komende zaterdag komt Papendrecht op bezoek en de week erop mag Groote Lindt bij GSC/ODS op bezoek. 6 punten betekent de 2e periode maar drie kunnen mogelijk ook volstaan en dan zou het volgende week al kunnen gebeuren wanneer de complete top vier tegen elkaar in actie komt!