Strijd om titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’ barst los

02 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Strijd om titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’ barst los

ZWIJNDRECHT - Tijdens het Pinksterweekend verzamelen zich honderden scouts uit heel Nederland in Baarn. Zij strijden om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. De scouts van Scouting Panoord uit Zwijndrecht zijn hier ook bij aanwezig. Zij gaan deze uitdaging aan tijdens de 79e landelijke Scoutingwedstrijden (LSW), waarbij een bijzonder thema ieder jaar de rode draad vormt.

De scouts van Scouting Panoord hebben tijdens de voorrondes al duizenden scouts achter zich gelaten. Dit deden zij bij de regionale Scoutingwedstrijden in Hardinxveld-Giessendam waarbij zij tweede werden. Zo plaatsten door het hele land de beste Scoutinggroepen zich voor de LSW. De scouts van Scouting Panoord vertegenwoordigen op dit evenement hun regio ‘Rond de Biesbosch’.
 
Tijdens het weekend van 7 tot en met 9 juni worden scouts getest op échte Scoutingvaardigheden, zoals kamperen en het werken met GPS. Daarnaast komen ook theater-, sport- en creatieve activiteiten aan bod. Een uitdagend Scoutingprogramma is tenslotte enorm breed. Het thema waarin dit alles terugkomt, is dit jaar “Waterproof”. De deelnemende scouts gaan daarom op reis naar een klein onbeduidend landje aan zee, op zoek naar avontuur, met piraten, een koning en een prins. Er kan van alles gebeuren!
 
De winnaar van de 79e LSW mag zich niet alleen ‘beste Scoutinggroep van Nederland noemen’, maar mag tevens het Scouting wisselschild in ontvangst nemen. 
 
De oorsprong van de LSW gaat ver terug. Al in 1924 werden er wedstrijden georganiseerd om te bepalen wie er naar de wereldkampioenschappen Scouting mocht, destijds in Denemarken. De succesformule is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement waar duizenden scouts verdeeld over ruim 1.100 groepen uit Nederland aan deelnemen. 
 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.