Pelikaan in extremis langs Alblasserdam

16 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Pelikaan in extremis langs Alblasserdam

ZWIJNDRECHT / ALBLASSERDAM - Pelikaan in extremis langs Alblasserdam

Zaterdag 14 maart 2014 stond de wedstrijd Pelikaan – Alblasserdam op het programma.
Pelikaan ging met een goed gevoel deze wedstrijd i, aangezien het vorige week met 3-1 van titelkandidaat Heinenoord won, terwijl Alblasserdam met 4-1 verloor van Klundert.

Pelikaan begon wederom goed aan de wedstrijd. Was het vorige week Jordy die een bal in de 2e minuut binnen kopte, was het deze keer Valeri  da Silva die de bal uit een goede corner van Dylan de Boer de bal op de lat kopte.

Daarna was het Alblasserdam dat de beste kansen kreeg. In de 13e kreeg Johan de Vries een goede kop kans uit een vrije trap maar hij kopte de bal over het doel van Delano Korststam . In de 27e minuut wederom een kans uit een dode spelsituatie, deze keer voor Glaudi Nzita, maar deze miste, gelukkig voor Pelikaan, de bal, waardoor Delano de bal eenvoudig kon oprapen.

Ook de volgende kans was voor Alblasserdam en wel voor Ebu Ozturk. Hij kreeg de bal na een slim genomen vrije trap van Stefan Lezer, maar hij schoot de bal naast.

In de 33e minuut wordt het vanuit het niets 1-0 voor Pelikaan. Na een ietwat rommelige situatie krijgt Randy Kroos de bal voor zijn voeten. Hij twijfelt geen moment en laat de keeper van Alblasserdam kansloos met een droge schuiver in de verre hoek.

Daarna wordt Pelikaan wat sterker en krijgt ook meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden. Zo beland een voorzet van Dylan de Boer via de keeper op de lat en kopt Marvin Hooplot uit de daarop volgende hoekschop de bal op de lat.

In de 40e minuut is het dan wel raak. Delano Korststam schiet de bal uít, Jordy  van Buren verlengt de bal met zijn hak waardoor Randy Kroos  1 op 1 komt met de keeper die ver voor zijn goal staat. Randy ziet dat en lobt de bal met veel gevoel over de keeper voor de 2-0.
In de resterende 5 minuten krijgt Kroos nog twee kansen maar deze gaan er helaas niet in.

In de rust wisselt Alblasserdam, Stefano Tavares gaat eruit en Sonny Schouten komt voor hem in de plaats.
Pelikaan komt uit de rust en krijgt ook de eerste mogelijkheden. Marvin Hooplot schiet eerst vanuit een moeilijke hoek op de paal terwijl Randy Kroos een voorzet van Rowdy Nossent net niet tot doelpunt weet te verwerken. Ook Dylan de Boer krijgt nog een goede kans, nadat hij de keeper voorbij was, schoot hij de bal jammerlijk genoeg ook op de paal.

Enkele minuten later krijgt Maarten de Zeeuw van Alblasserdam een goede kans op de aansluitingstreffer, maar Delano Kortstam  krijgt zijn hand net genoeg  achter de bal om er een corner van te maken. De corner levert vervolgens geen problemen op voor de verdediging van Pelikaan.
In de 63e minuut de eerste wissel aan Pelikaan kant, Dylan de Boer gaat eruit en Lerry Overgaauw komt voor hem in de plaats en in de 66e minuut krijgt Kevin de Geus  een gele kaart voor een overtreding.

Uit de daarop volgende vrije trap krijgt Alblasserdam een corner. Uit deze corner moet Delano Korststam  handelend optreden en dit doet hij naar behoren, waardoor het 2-0 blijft. Uit deze corner begint Pelikaan een counter waarbij Marvin Hooplot  ten onrechte wordt neergelegd, de counter levert uiteindelijk niks op behalve dat Glaudi Nzita een gele kaart krijgt vanwege de overtreding op Marvin Hooplot.

In de 71e minuut een opvallend besluit van de scheidsrechter. Marvin Hooplot is eerder bij de bal dan de keeper en tikt de bal op Vincent de Klerk en deze schiet de bal ook binnen, de supporters juichen al, maar tot verbazing van velen keurt de scheidsrechter de goal af wegens een overtreding van Marvin Hoplot.

In het vervolg is het Alblasserdam dat de klok slaat en ook terug komt in de wedstrijd. Na een te korte terugspeelbal van Manucho Adelino krijgt uiteindelijk Murat Elibol de bal voor zijn voet en hij twijfelt geen moment en schiet de 2-1 binnen.
Drie minuten later is het weer raak voor Alblasserdam. Deze keer is het Ebu Ozturk die de trekker overhaalt en zo staat het, met nog zo’n 15 minuten te spelen weer 2-2.

In de 83e minuut dan twee wissels, aan de kant van Pelikaan komt Jesper Nossent erin voor Randy Kroos en bij Alblasserdam wordt Inam Quliyev vervangen door Mustafa Erol, het broertje van de bij Pelikaan spelende Mahmut Erol.  
De wedstrijd leek in 2-2 te eindigen, maar invaller Lerry Overgaauw dacht daar anders over. Hij krijgt de bal op randje 16 van Vincent de Klerk, twijfelt geen moment en schiet de bal onberispelijk in de verre kruising, ver buiten bereik van de keeper.
Direct daarna, in de blessuretijd, wordt Jordy van Buren er nog uitgehaald voor Mahmut Erol en speelt Pelikaan vervolgens de wedstrijd professioneel uit.
Man of the match was Valeri Silva, die verdedigend zijn mannetje stond en zelfs nog had kúnnen scoren.

Zo verzilvert Pelikaan de drie ‘bonuspunten’ van vorige week en krijgt het zelf een beetje meer ruimte richting de onderste plaatsen.

Volgende week staat dé Zwijndrechtste derby op het programma, VVGZ tegen Pelikaan. De thuiswedstrijd werd door Pelikaan met 3-2 gewonnen en zo’n zelfde resultaat hopen wij ook daar weer te boeken en jullie steun is daar hard bij nodig!!
Dus komt allen vanaf 12:00 naar VVGZ! Eerst namelijk de wedstrijd VVGZ 2 – Pelikaan 2 om vervolgens te genieten van dé derby, VVGZ 1 – Pelikaan 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.