Overwining glipt Groote Lindt uit Handen

13 april 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - In de wedstrijd tegen de directe concurrent om de derde plaats, SSS Klaaswaal, heeft Groote Lindt een 1-0 voorsprong helaas niet weten vaste te houden. SSS kwam met tien man vlak voor tijd op gelijke hoogte via een goed uitgevoerde corner. Gezien het spelbeeld een terecht gelijkspel.

Op een goed bevolkt sport Bakestein met een volle tribune kwamen de ploegen die elkaar weinig ontlopen het veld op. Voor SSS Klaaswaal was winst zeer welkom in de strijd om plek 3 die recht geeft op nacompetitie. Groote Lindt, de huidige nummer 3, startte de wedstrijd met een comfortabele marge van 5 punten op SSS Klaaswaal.

Het was een open openingsfase waarbij doelman Raymond Klootwijk een bal net genoeg kon beroeren en tegen de lat duwde en zo een vroege achterstand voorkwam. Ook Groote Lindt deed van zich spreken via haar voorwaartsen en was dichtbij een 1-0 voorsprong. Naarmate de eerste helft vorderde kwam het initiatief steeds meer bij De Lindt te liggen. De 1-0 voorsprong was dan ook een logisch gevolg van het overwicht wat Groote Lindt opbouwde.

Het was Donovan Carolus die met een geplaatst schot de 1-0 scoorde. Vlak voor rust het volgende moment van opwinding. De doorgebroken Michael Slingerland werd door de keeper onderuit gelopen en deze kon met direct rood vertrekken. In plaats van 2-0 werd het nu 11 vs 10. Tot aan de rust veranderde er niets aan de score en met een 1-0 voorsprong gingen beide ploegen bijkomen van de eerste helft.

De tweede helft was ondanks het overtal van Groote Lindt redelijk gelijkwaardig. Groote Lindt liep aanvallend gezien te vaak i de trechter en kon zodoende haar numerieke meerderheid onvoldoende uitbuiten. SSS Klaaswaal was ook erg dreigend bij de uitvallen en de dode spelmomenten. Ondanks dat liet De Lindt een aantal zeer fraaie kansen onbenut om het duel te beslissen. En zoals een oude voetbalwet zegt: wanneer je ze zelf niet maakt doet de tegenstander dat wel. En zo geschiedde. Het was circa 10 minuten voor tijd toen SSS Klaaswaal uit een corner de 1-1 binnen knikte.

In de resterende 10 minuten gebeurde er niets meer en dus moesten beide ploegen tevreden zijn met een punt. Daar waar SSS een punt had gewonnen bleef het gevoel (logischerwijs) bij De Lindt dat er 2 zijn verloren ondanks dat SSS niet dichterbij is gekomen met dit resultaat.

Door de resultaten op de andere velden is er weinig veranderd in het perspectief van Groote Lindt. De derde plek is nog altijd stevig in handen en de rood witte brigade gaat volgende week op bezoek bij nummer 2 NSVV. Inzet is de 2e plaats op de ranglijst. Aanstaande dinsdag speelt De Lindt echter eerst thuis in de 1/8 finale van de VR-cup tegen hoofdklasser RVVH. Aanvang is 20:00 uur