Matige wedstrijd in Nieuw-Lekkerland levert Pelikaan één punt op

30 november 2015 door Hennie van der Zouw
Matige wedstrijd in Nieuw-Lekkerland levert Pelikaan één punt op

ZWIJNDRECHT - De vooruitzichten voor de wedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland waren statistisch gezien niet gunstig want sinds beide clubs in de 1e klasse spelen heeft Pelikaan nog niet in Nieuw-Lekkerland gewonnen en bovendien was er een verschil van 8 punten op de ranglijst in het voordeel van Nieuw-Lekkerland……….

Pelikaan speelde met de volgende spelers: Rik Pomp, Thomas den Boer, Achraf Bouchrit (Mahmut Erol), Ronan Langenberg,  Manucho Adelino, Rowdy Nossent (Valeri Silva), Randy Kroos, Jordy van Buren, Lucas Adelino, Anouar Saïd, Stefan Zwang.

In de oorspronkelijke opstelling was er door trainer Ron Tempelaar een plek ingeruimd voor aanvoerder Lerry Overgaauw maar die haakte vlak voor het begin van de wedstrijd af vanwege een blessure en zijn plek werd ingenomen door Jordy van Buren. Daardoor kreeg Thomas den Boer de aanvoerdersband om zijn arm geschoven.

De eerste helft was er één van een matig gehalte en er gebeurde niet heel veel. Naast het uitvallen van Lerry Overgaauw vlak voor het begin van de wedstrijd viel na 15 minuten Achraf Bouchrit ook nog eens uit en werd vervangen door Mahmut Erol. Na twee wisselingen in de opstelling in zo’n korte tijd  heeft elk team weer even tijd nodig om in het ritme te komen. Ook Pelikaan dus maar desondanks was Pelikaan beslist niet de mindere van Nieuw-Lekkerland want de meeste kansen waren zelfs voor Pelikaan al waren het er niet veel.

Zo kreeg Stefan Zwang een kans in de 17e minuut maar zijn schot ging naast het doel. In minuut 40 kreeg Randy Kroos twee bijna identieke kansen. Door twee op maat aangesneden steekballen verscheen hij twee keer schuin voor de keeper maar door goed keeperswerk bleef het 0-0. De enige momenten dat Nieuw-Lekkerland gevaarlijk werd was na een half uur toen Rowdy Nossent bijna in eigen doel kopte maar met een katachtige redding voorkwam keeper Rik Pomp een doelpunt. Net voor rust kreeg Nieuw-Lekkerland twee vrije trappen rond de zestienmeter maar die waren hooguit dreigend.

Hoe anders zou de tweede helft verlopen. Niet dat het veldspel heel veel beter werd maar beide ploegen gingen nu met de intentie het veld in om nadrukkelijker naar een doelpunt te zoeken.  En die kwamen er al snel: eerst schoot Jordy van Buren in de 52e minuut keihard tegen de onderkant van de lat, waarbij vele Peli’s dachten dat de bal achter de lijn belandde, maar uit de daaruit voortkomende scrimmage scoorde Lucas Adelino de eerste goal van de wedstrijd en zijn eerste competitiedoelpunt voor Pelikaan: 0-1.

Na dat doelpunt verliet Nieuw-Lekkerland zijn verdedigende stellingen en ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam 7 minuten na het openingsdoelpunt. Een vrije trap die lang onderweg was kwam terecht in het vijfmeter gebied en omdat de Pelikaanverdediging laks reageerde kon de thuisploeg de 1-1 maken. Nieuw-Lekkerland probeerde door te drukken en scoorde 12 minuten later een prachtige goal. Na balverlies van Pelikaan op het middenveld kwam de bal bij de nummer 7 die zich vrijspeelde en met een mooie krul plaatste hij de bal over Rik Pomp heen in het doel: 2-1.

Dat was een tegenvaller maar Pelikaan toonde karakter en ging op zoek naar de gelijkmaker. Kort na het laatste doelpunt kreeg Anouar Saïd een schietkans vlak voor het doel maar zijn schot ging net naast. Een minuut later een verre bal vanuit de achterhoede waarbij de keeper ver zijn doel uitkwam om die bal voor de voeten van Stefan Zwang weg te schieten maar schoot de bal in  de richting van Lucas Adelino die vervolgens de bal over de keeper maar ook over het doel knalde.    3 minuten later kreeg Stefan Zwang nog een kans maar hij miste.

Maar de gelijkmaker kwam toch. Aan de rechterkant zette Jordy van Buren goed door, gaf een voorzet en Stefan Zwang werkte de bal met behulp van de keeper het doel in. De meer dan terechte 2-2. In de laatste 10 minuten probeerde beide ploegen nog de winst te pakken maar er waren geen grote kansen meer.

Gezien het totale spelbeeld verdiende Pelikaan eigenlijk om te winnen, het veldspel was beter en creëerde meer kansen dan Nieuw-lekkerland. Ook de mensen van Nieuw-lekkerland waren zo sportief om dat toe te geven. De meeste teams die op de ranglijst in de buurt van Pelikaan staan speelde ook allemaal gelijk dus heel veel schoot Pelikaan er niet mee op. Maar toch bood het getoonde spel, het terugvechten na de achterstand hoop voor de toekomst. Elke week wordt het steeds een beetje beter  en die lijn moeten de Peli’s nu voort gaan zetten.

Er zijn nog 2 competitiewedstrijden te gaan voor de winterstop en om wat afstand te nemen van de onderste plaatsen zou minimaal één overwinning wel lekker zijn. De eerste kans is er volgende week tegen Zuidland. De wedstrijd begint om 15.00 uur en dat is tevens de eerste keer dat er van de nieuwe tribune gebruik kan worden gemaakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.