Pelikaan laat kans liggen op een beter resultaat

14 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Pelikaan laat kans liggen op een beter resultaat

ZWIJNDRECHT - Als er een kans was om eindelijk weer eens een (uit)overwinning te boeken was het wel de wedstrijd tegen Oranje Wit.

Pelikaan begon heel goed aan de wedstrijd, speelde fel en gedreven en liet duidelijk merken dat ze voor een goed resultaat wilden gaan. Dat begon al gelijk in de 2e minuut met een goede actie van Manucho Adelino. Die passeerde en goochelde wat in de zestienmeter en lag plots op de grond.

Sommige toeschouwers vonden het een penalty  en andere weer niet. En bij de laatste categorie behoorde ook de scheidsrechter en die liet dus doorspelen. In diezelfde minuut kreeg Manucho Adelino nog een schotkans maar de bal ging over. Tien minuten later had Jordy van Buren een goede actie, hij stuurde 2 tegenstanders het bos in maar zijn schot was te gehaast en ging naast. Na een half uur spelen kreeg Pelikaan een corner en daar vanuit werd er op het doel geschoten maar de bal werd van de lijn gehaald. Naast deze mogelijkheden kreeg Oranje Wit ook een hele grote kans, na een voorzet kopte de geheel vrijgelaten spits de bal net naast het doel van keeper Rik Pomp. Er werd niet gescoord en daardoor werd de ruststand 0-0 waar Pelikaan toch wel een voorsprong verdiende.

Die voorsprong kwam er toch en al heel snel in de tweede helft. Na één minuut werd Manucho Adelino, die voor het eerst sinds lange tijd weer in de voorhoede speelde, op rechts weggestuurd. Hij gaf een perfecte voorzet op Anouar Saïd die de bal hoog het doel in joeg: 0-1. Zou het nu echt gaan lukken om een overwinning te halen? Die droom werd binnen 10 minuten aan flarden geschoten,letterlijk en figuurlijk. Eerst ging Rik Pomp gruwelijk inde fout, na een terugspeelbal nam hij teveel tijd om de bal terug in het veld te spelen en schoot de bal tegen een jagende tegenstander aan, de bal bleef in het strafschopgebied liggen en diezelfde speler had vervolgens geen moeite om de bal in het lege doel te schuiven. Vijf minuten daarna volgde een steekpass van Oranje Wit op de vrijgelaten rechtsbuiten die een voorzet gaf waaruit de spits de 2-1 scoorde.

Hoewel Pelikaan nog wel probeerde om tot de gelijkmaker te komen kantelde de wedstrijd langzaam naar Oranje Wit toe. Die gingen geholpen door de voorsprong makkelijker spelen en Pelikaan kreeg het steeds moeilijker. Een logisch gevolg was de 3-1 voor Oranje Wit door een aanval door het midden. Pas in de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Pelikaan nog twee kansen voor de aansluitingstreffer maar het zat niet mee. Eerst legde Marvin Hooplot de bal terug waar hij misschien zelf had kunnen scoren en even later smoorde er een schot van de ingevallen Lerry Overgaauw in de muur van de tegenstander. Dit waren de laatste wapenfeiten van Pelikaan want een paar minuten later floot de scheidsrechter af met een 3-1 stand voor Oranje Wit.

Je zou deze wedstrijd ook de wedstrijd van de keepers kunnen noemen. Waar Rik Pomp schuldig was aan de 1-1, was de Oranje Wit-doelman de held door een bal met de voet van de lijn te halen en twee prima vrij trappen van Anour Saïd en Manucho Adelino met moeite tegen te houden. Niemand weet hoe de wedstrijd was geëindigd als het langer 0-1 was gebleven maar de conclusie is dat er weer  een persoonlijke fout de oorzaak was die de tegenstander in het zadel hielp. En dat niet voor de eerste keer dit seizoen. Als Pelikaan dat volgende week achterwege laat dan kan het best verrassen door koploper Smitshoek de eerste nederlaag van deze competitie te bezorgen. Feit is wel dat Pelikaan startte met een basisopstelling waarin 9 jongens stonden die zijn opgeleid en opgegroeid bij Pelikaan zelf. Dat verdient een compliment maar het blijkt op dit moment (nog) niet voldoende om uit de gevarenzone te komen, daarvoor is het team nog te jong en te onervaren. Het biedt voor de toekomst in ieder geval hoop als deze groep bij elkaar kan blijven en dat men door ervaring alleen maar beter kan worden.

Pelikaan speelde met de volgende 14 spelers: Rik Pomp, Thomas de Boer, Jesse de Raad, Mahmut Erol (Jermain Bebrout), Vince van Nes, Rowdy Nossent (Lerry Overgaauw), Jordy van Buren, Lucas Adelino, Jesper Nossent (Marvin Hooplot), Anouar Saïd en Manucho Adelino.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.