Lopers torens en pionnen op kindcentrum Impuls

01 april 2016 door Hennie van der Zouw
Lopers torens en pionnen op kindcentrum Impuls

ZWIJNDRECHT - Lopers, torens, pionnen, rokeren, promoveren, aanvallen... Deze termen hebben voor de kinderen van christelijk kindcentrum Impuls geen geheimen meer. Zij krijgen 15 weken schaakles van Bert Broerse die hen de beginselen bijbrengt van dit strategische bordspel. 

Het is 40 jaar geleden dat de heer Broerse op kindcentrum De Brug begon met het geven van schaaklessen. “Het is niet alleen plezierig om te doen, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die schaken overduidelijk beter presteren bij vakken als rekenen en taal en een beter redeneervermogen hebben. Met schaken leren ze ook beslissingen nemen.” Onder anderen Aron, Daniël en Boaz uit groep 8 volgen de schaaklessen. Ze leren schaken omdat hun ouders dat belangrijk vinden, maar ook omdat ze thuis een schaakbord hebben en het spel willen kunnen spelen.

“Het is vooral leuk om schaakproblemen op te lossen. Die staan op papier en daar moet je best goed over nadenken. Ook schaken we op het bord, tegen elkaar. Dat is nog wel moeilijk.”

Aan de schaaklessen kunnen alle kinderen van Impuls meedoen, of ze nu alleen onderwijs volgen of ook naar de buitenschoolse opvang gaan. Met een grote variatie aan bijzondere activiteiten naast de gebruikelijke sport-, spel- en creatieve onderdelen in de dagprogramma’s kunnen de kinderen in het kindcentrum nieuwe dingen ontdekken en zich met veel plezier breed ontwikkelen. De komende tijd staan een bloemenworkshop en lessen hoopdance op de planning.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.