Pelikaan heeft te weinig aan een gelijkspel

25 april 2016 door Hennie van der Zouw
Pelikaan heeft te weinig aan een gelijkspel

ZWIJNDRECHT - Om directe degradatie te ontlopen was een overwinning noodzakelijk, maar jammer genoeg kwam het er niet van.

Pelikaan begon heel scherp aan de wedstrijd en kwam al snel op een voorsprong. Een vrije trap van Pelikaan in de 9 e minuur zeilde over de verdediging van Kloetinge heen en kwam terecht bij Jordy van Buren die keurig afrondde. Zowaar een voorsprong. Een tegenvaller was het vroege uitvallen van aanvoerder Thomas den Boer, hij kreeg weer last van een eerder opgelopen enkelblessure. Valerie Silva werd zijn vervanger. Tot de 33 e minuut gebeurde er niet veel totdat Kloetinge een corner kreeg.

De bal werd gevangen door Rik Pomp maar op het laatste moment liet hij de bal los. Een speler van Kloetinge was er als de kippen bij om de bal weer in het spel te brengen en na wat heen en weer getrap werd de 1-1 tegen het net geschoten. Toch werd het voor rust nog 2-1 voor Pelikaan. Een individuele actie van Manucho Adelino werd onreglementair onderbroken vlak voor de zestien. Het leverde de tegenstander een gele kaart en Pelikaan een vrije trap op. De vrije trap werd losgelaten door de keeper en uit de daarop volgende scrimmage wist Valeri Silva het laatste tikje te geven: 2-1. Zijn eerste doelpunt voor Pelikaan.

Na de rust veranderde het spelbeeld enigszins. Kloetinge begon feller te spelen en het tempo werd opgevoerd. Pelikaan kreeg steeds meer moeite om de bal in de ploeg te houden. Beide teams kregen nog wel kansen waarvan Kloetinge de meeste kreeg. Het was wachten op de 2-2 en die kwam er uiteindelijk. Een voorzet van Kloetinge werd in de 77 e minuut ingekopt door een geheel in de zestien vrijstaande speler en Rik Pomp was kansloos: 2-2. Pelikaan probeerde nog wel de overwinning binnen te halen maar Kloetinge was ook nog een paar keer gevaarlijk en het was dat zij een paar razendsnelle counters niet goed uitspeelde anders had Pelikaan weer met lege handen gestaan.

Met dit gelijke spel is Pelikaan weliswaar één punt ingelopen op Heerjansdam want die verloor de derby tegen VVGZ, maar dat hadden er eigenlijk drie moeten zijn om de druk op Heerjansdam verder op te voeren. Met nog drie wedstrijden te gaan is de achterstand nu 6 punten. Niet onmogelijk maar Pelikaan heeft het niet meer in eigen hand. Volgende week een echte degradatiekraker want Prinsenland is al gedegradeerd. Een overwinning zou mogelijk en noodzakelijk zijn.

Pelikaan speelde met de volgende spelers: Rik Pomp, Thomas den Boer (12, Valeri Silva), Jesse de Raad, Achraf Bouchrit, Vince van Nes, Lucas Adelino, Lerry Overgaauw (74, Rowdy Nossent), Jordy van Buren, Manucho Adelino, Erwin van Dis en Anouar Saïd (82, Jermain Bebrout).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.