Pelikaan is gedegradeerd naar de 2e klasse

09 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Pelikaan is gedegradeerd naar de 2e klasse

ZWIJNDRECHT - Wat er al een tijdje aan zat te komen is vandaag gebeurd, na de verloren wedstrijd tegen Zuidland en het gelijke spel van Heerjansdam tegen kampioen Smitshoek kan Pelikaan de na-competitie niet meer halen. Volgend seizoen dus in de tweede klasse.

In de eerste helft was Pelikaan zeker niet de mindere van Zuidland want Pelikaan had de meeste kansen om op een voorsprong te komen. In de 22 e minuut kreeg Zuidland pas de eerste kans om vervolgens de tweede kans in de 37e minuut de 1-0 te maken. Daar tussendoor had Pelikaan genoeg kansen om op voorsprong te komen. Zoals in de 5e minuut toen Jermain Bebrout een voorzet gaf op Anouar Saïd maar zijn schot werd geblokt door een verdediger. Ook in de 24e minuut een goede aanval van Pelikaan, een voorzet van Achraf Bouchrit kwam op het hoofd van Erwin van Dis die de bal teruglegde op Lerry Overgaauw die naast volleerde. In de 31e minuut een corner die niet werd voorgegeven maar op de “zestien” werd teruggelegd op Erwin van Dis maar zijn schot ging over.

Zoals vermeld werd de 1-0 in de 37e minuut gescoord. Een verre bal vanuit het achterveld van Zuidland en een inschattingsfout van de Pelikaan-verdediging leidde er toe dat er een aanvaller van Zuidland alleen voor keeper Rik Pomp verscheen en koelbloedig de bal in het doel plaatste. Vlak voor rust kreeg Pelikaan de grootste kans van de eerste helft, een prima actie van Jermain Bebrout die drie man passeerde en de bal goed aan Jordy van Buren meegaf, zijn schot was uitstekend maar de redding van de keeper was minstens zo goed want die tikte de bal over het doel. Vlak daarna nog een kans voor Lerry Overgaauw maar zijn schot ging aan de verkeerde kant van de paal naast het doel.

De tweede helft was in het begin een kopie van de eerste helft. Pelikaan viel aan en Zuidland counterde. Zowel in de 50 als de 61e minuut was het Anouar Saïd die een kans kreeg op de gelijkmaker maar eerst ging zijn schot naast en later werd zijn schot gestopt door de keeper na een mooie aanval van Pelikaan. In de 67e minuut weer een prima aanval van Pelikaan waarbij de bal terecht kwam bij Jordy van Buren die net iets te gehaast schoot en daardoor de bal over het doel ging. En 1 minuut later viel de beslissing, door een snelle uitval van Zuidland kwam de stand op 2-0.

Toch bleef Pelikaan het proberen, in de 74e minuut kwam de ingevallen Randy Kroos alleen voor de keeper maar in plaats van gelijk te schieten probeerde hij een tegenstander uit te kappen maar dat mislukte. In de tegenaanval bracht Zuidland de stand op 3-0. Jesper Nossent, die was ingevallen voor Lerry Overgaauw, kwam in de 80e minuut alleen voor de keeper maar zijn schot werd geblokt maar 1 minuut later kwam hij na een prima pass van Achraf Bouchrit nog een keer alleen voor de keeper en nu scoorde hij wel via een mooie lob over de keeper heen: 3-1. Een klein beetje hoop voor Pelikaan om nog tot een gelijkspel te komen maar die hoop vervloog vlak voor tijd toen Zuidland weer via een counter de 4-1 maakte. Een terechte nederlaag voor Pelikaan dat te weinig bracht en teveel kansen miste.

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen en ook voorlopig de laatste in de 1e klasse. Het wordt een duel om des keizers baard want voor Nieuw-Lekkerland staat er ook niets meer op het spel.

Pelikaan speelde met de volgende spelers: Rik Pomp, Achraf Bouchrit, Valeri Silva, Rowdy Nossent (81, Remco Aarts), Mahmut Erol, Lucas Adelino, Lerry Overgaauw (65, Jesper Nossent), Jordy van Buren, Anouar Saïd, Erwin van Dis en Jermain Bebrout (69, Randy Kroos).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.