Opening en voetbaltoernooi voor kinderen op sportvoorziening voor de jeugd in Develpark

02 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Opening en voetbaltoernooi voor kinderen op sportvoorziening voor de jeugd in Develpark

ZWIJNDRECHT - Voetbal, volleybal, basketbal en straathockey. Het is allemaal mogelijk in het Develpark, bij de voetbalkooi van 20 bij 30 meter. Vanwege slecht weer ging de officiële opening in oktober helaas niet door, maar op donderdag 5 januari 2017 rond 15.30 uur wordt de sportvoorziening alsnog geopend door wethouder Jolanda de Witte (Sport). Speciaal voor deze gelegenheid organiseert Hattrick een voetbaltoernooi voor alle kinderen, vanaf 13.30 uur.

Kinderen die mee willen doen aan het toernooi kunnen zich vanaf 13.00 uur melden in de Develhal. Om 13.30 uur start daar het toernooi. De officiële opening én de finale zijn om 15.30 uur buiten in de voetbalkooi. Direct na de finale deelt wethouder Jolanda de Witte de prijzen uit. Naast het toernooi is er in de hal ook een pannabowl en gatenschietdoel aanwezig.

Wens van jongeren
Zwijndrecht heeft meerdere kleine sportvoorzieningen in de wijken die vooral geschikt zijn voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar. Uit gesprekken die jongerenwerkers en straatcoaches met jongeren van 16 jaar en ouder voerden, bleek dat zij behoefte hadden aan een plek om buiten te sporten en elkaar te ontmoeten. Met de komst van deze grote sportvoorziening ging dus een lang gekoesterde wens in vervulling.

Sportvoorziening voor alle inwoners
Met het actieplan Jong in Noord stelde de gemeenteraad krediet beschikbaar voor het realiseren van deze multifunctionele sportvoorziening. Vervolgens heeft de gemeente samen met de jongeren gekeken naar de mogelijkheden. De grote voetbalkooi is een mooi begin en biedt mogelijkheden voor verenigingen en organisaties om leuke evenementen of wedstrijden te organiseren voor alle inwoners van Zwijndrecht.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.