Sportvoorziening voor jeugd in Develpark open

17 oktober 2016
Sportvoorziening voor jeugd in Develpark open

ZWIJNDRECHT - Voetbal, volleybal, basketbal en straathockey. Het is vanaf nu allemaal mogelijk in het Develpark! De nieuwe sportvoorziening, een voetbalkooi van 20 bij 30 meter, is klaar. Wethouder Jolanda de Witte (Sport) opent de voetbalkooi, woensdagmiddag 19 oktober, om 14.30 uur. Kom naar de opening, doe mee aan de clinic én maak kans op Eredivisiekaarten!

Zwijndrecht heeft meerdere kleine sportvoorzieningen in de wijken die vooral geschikt zijn voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar. Uit gesprekken die jongerenwerkers en straatcoaches met jongeren van 16 jaar en ouder voerden, bleek dat zij behoefte hadden aan een plek om buiten te sporten en elkaar te ontmoeten. Met de komst van deze grote sportvoorziening gaat dus een lang gekoesterde wens in vervulling.

Sportvoorziening voor alle inwoners
Met het actieplan Jong in Noord stelde de gemeenteraad krediet beschikbaar voor het realiseren van deze multifunctionele sportvoorziening. Vervolgens heeft de gemeente samen met de jongeren gekeken naar de mogelijkheden. De grote voetbalkooi is een mooi begin en biedt mogelijkheden voor verenigingen en organisaties om leuke evenementen of wedstrijden te organiseren voor alle inwoners van Zwijndrecht.
Voetbalclinic en kans op Eredivisiekaarten!

Kom naar de opening, woensdagmiddag 19 oktober. In samenwerking met Hattrick en de Toppies geeft Kevin Vermeulen van eredivisieclub Excelsior om 14.30 uur een voetbalclinic voor basisschool jeugd. Om 15.30 uur is er een clinic voor 12+ en 16+. Doe je mee? We zien je woensdag bij de nieuwe voetbalkooi in het Develpark!

Herfstvakantie vol activiteiten
Naast de opening van de voetbalkooi zijn er in de herfstvakantie nog meer activiteiten. Kijk op www.toppiecoach.nl voor het programma.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.