Grote sportvoorziening voor jeugd in Develpark

09 maart 2016
Grote sportvoorziening voor jeugd in Develpark

ZWIJNDRECHT - Krijgt een stedelijke sportvoorziening in het Develpark. In eerste instantie gaat het om een sportveld van 20 bij 30 meter voor met name de jeugd vanaf 16 jaar. Naast voetbal zijn daar andere balsporten mogelijk, zoals volleybal, basketbal, tennis en straathockey. De gemeente wil het sportveld voor de herfstvakantie openen.

Zwijndrecht heeft meerdere kleine sportvoorzieningen in de wijken die vooral geschikt zijn voor de jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar. Uit gesprekken die jongerenwerkers en straatcoaches met jongeren van 16 jaar en ouder voerden, blijkt dat zij onvoldoende ruimte hebben.

Lang gekoesterde wens
De nieuwe voorziening komt op het grasveld in het Develpark naast het grote parkeerterrein. Het voordeel van deze plek is dat het centraal ligt ten opzichte van omliggende wijken. Wethouder Jolanda de Witte (Jeugd): "Het is een lang gekoesterde wens van de jeugd om buiten te kunnen sporten en elkaar te ontmoeten. Met de jongeren hebben we bekeken hoe we daaraan invulling kunnen geven. Ook hebben we overleg gepleegd met de klankbordgroep JOP's Develpark met daarin onder andere vertegenwoordigers van het zwembad, Develpaviljoen Restaurant & Partycentrum en Kinderboerderij De Kiboe-hoeve Zwijndrecht."

Voorkeur jeugd
De jeugd heeft een sterke voorkeur voor een zogenaamde multifunctionele voorziening, dus voor meerdere balsporten te gebruiken. Met het actieplan Jong in Noord stelde de gemeenteraad eerder een krediet beschikbaar van 70.000 euro voor een sportvoorziening van 15 bij 25 meter. Met het krediet kunnen ook kosten als veldverlichting, toegangspaden, fietsenbeugels en dergelijke worden betaald. De raad verhoogde dit bedrag met 30.000 euro waarmee een sportveld van 20 bij 30 meter wordt gerealiseerd.

Mooi begin
Wethouder De Witte ziet de sportvoorziening als een mooi begin. "We willen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om calisthenics, outdoor gym of andere sportelementen toe te voegen. Mogelijk willen ook sportverenigingen, Hattrick en Diverz daar evenementen of wedstrijden organiseren. Op die manier kan het een sportvoorziening voor alle inwoners worden." Het college gaat hiervoor op zoek naar cofinanciering bij partijen, zoals stichting Maatschappelijk Belang Zwijndrechtse Waard, serviceclubs en fondsen.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.