Alle teams van Twirlteam Accelerando naar het NK

25 juni 2018 door Hennie van der Zouw
Alle teams van Twirlteam Accelerando naar het NK

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag was het zo ver, de eigen wedstrijd van Twirlteam Accelerando vond plaats. Wat een spannende dag. Deelnemers van verschillende locaties uit Nederland zijn afgereisd naar Zwijndrecht om deel te nemen aan onze wedstrijd. Twirlsters uit onder andere; Cothen, Hellevoetsluis, Spijkenisse, Boschenhoofd, Alblasserdam en Leersum.

Doordat het leden aantal van Accelerando de afgelopen tijd flink heeft toegenomen is te merken aan het aantal optredens. Van de 160 optredens zijn er maar liefst 85 van Accelerando zelf.

Wat is er hard getraind en wat hadden de meiden er zin in. Het harde werken is dan ook beloond door erg mooie resultaten. Met het onderdeel 1 baton in de categorie Pewee Novice is Esmee de Borst gepromoveerd naar de Beginner met 66,2 punten. In de categorie Pre-teen Novice zijn er 2 dames gepromoveerd naar de Beginner. Danique Kooiman met 65,4 punten en Joëlla Wehrmann Krieger met 65,2 punten. Ook in de Senior Beginner viel een promotie. Hier is Manon Pap gepromoveerd naar de Intermediate met 73 punten. Ook bij het onderdeel 2 Baton was er een promotie voor Manon Pap zij is gepromoveerd van de categorie Senior Beginner naar de Intermediate met 71,1 punten.
Ook voor Joëlla Wehrmann Krieger was er nog een promotie. Bij het onderdeel Dance Twirl scoorde zij promotie punten voor de Beginners klasse met maar liefst 65,3 punten. En als klap op de vuurpijl wisten het C team, de twirlgirls, en het D team plaatsingspunten te halen voor de Nederlands kampioenschappen. Wat betekend dat alle teams van Accelerando zichzelf mogen vertegenwoordigen op de Nederlandse kampioenschappen. Dit is natuurlijk een geweldige prestatie voor de vereniging.

Verder was deze dag een verslaggeven van ATOS RTV aanwezig om kennis te maken met de twirlsport. Er is gesproken met verschillende meiden van Accelerando en is er veel kennis opgedaan over wat de twirlsport in houd. Op deze manier hopen wij de twirlsport binnen Zwijndrecht wat verder te promoten.

Volgende week zaterdag 30-06 net voor de zomerstop staan er nog enkele leuke activiteiten op het programma voor Accelerando. Zo zijn een groot aantal van de leden te zien op het Noordparkfestival. Twirlteam Accelerando is om 12:00 aan de beurt om als het festival van start gaat. Voorafgaand deze activiteit staat er ook iets leuks op de planning. Van 29 op 30 juni is er namelijk een slaapfeest. Dit feest is georganiseerd door de feestcommissie die bestaat uit verschillende leden van Accelerando.

Van links naar rechts op de foto: Manon Pap, Danique Kooiman, Joëlla Wehrmann Krieger, Esmee de Borst

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.