Stichting Avondvierdaagse Zwijndrecht blijft bestaan

31 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Stichting Avondvierdaagse Zwijndrecht blijft bestaan

ZWIJNDRECHT - Door een tekort aan vrijwilligers en bestuursleden, kon de Avondvierdaagse in 2019 voor het eerst niet doorgaan.

In de afgelopen maanden is er daarom door Stichting Avondvierdaagse Zwijndrecht veelvuldig aandacht gevraagd voor de openstaande vacatures voor nieuwe bestuursleden.

Helaas kwamen hier vanuit de 45.000 inwoners van Zwijndrecht maar vier serieuze reacties op.

Linda Eisinga namens de organisatie geeft aan: "Uit deze reacties hebben we 1 nieuw bestuurslid (Marc Slagter) welkom mogen heten, maar dit was niet voldoende.

De verantwoordelijkheid van de organisatie leek te groot voor de inwoners van Zwijndrecht. Was dit het einde van de Avondvierdaagse?

Alhoewel Burgermeester van der Loo nog maar enkele maanden in functie is, wilde hij dit sportieve en grootste evenement in Zwijndrecht niet verloren laten gaan. Hij bracht de bestuursleden van Stichting Avondvierdaagse Zwijndrecht samen met het bestuur van de Ronde Tafel Zwijndrecht.

De heren van de Ronde Tafel willen graag een sociale bijdrage leveren in hun woonplaats. Naast de jaarlijkse bootreis voor eenzame ouderen en andere sociale evenementen hebben zij nu toegezegd de organisatie van de Avondvierdaagse en dus het voorzitterschap en penningmeesterschap van de Stichting Avondvierdaagse Zwijndrecht op zich te willen nemen".

De huidige bestuursleden, Linda Eisinga en Christa Maliepaard, zullen het wandelstokje overdragen Marc Slagter en de leden van de Ronde Tafel Zwijndrecht. Het eerste agendapunt zal zijn: datum vaststellen voor de avondvierdaagse 2020.

Met een gerust hart kunnen we nu zeggen: wordt vervolgd!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.