Een bericht van de burgemeester - coronacrisis. Brief 10 juni 2020

10 juni 2020 door Hennie van der Zouw
Een bericht van de burgemeester - coronacrisis. Brief 10 juni 2020

ZWIJNDRECHT - Een bericht van de burgemeester over de coronacrisis.

Beste Zwijndrechtenaren,

Heeft u klachten die op Corona wijzen? Iedereen kan zich sinds vorige week laten testen. Aarzel niet en doe dat ook. U helpt daarmee uzelf en uw omgeving. Het aantal besmettingen, ook in onze regio, blijft gelukkig afnemen.

De basisscholen zijn afgelopen maandag weer helemaal open gegaan. Geen thuisonderwijs meer, geen leerlingen die via een videoverbinding les krijgen van hun meester of juf. Zij zitten gewoon weer met elkaar in de klas. Zoals vanouds. Dat geldt nog niet voor onze middelbare scholieren. Die werken een deel van de week thuis. En een deel op school. Vooral voor alle examenkandidaten was dit een gek schooljaar. Op donderdag 4 juni hoorden zij of ze geslaagd waren. Voor een heleboel jongeren een reden om de vlag (met schooltas!) uit te hangen.

Vanaf deze plaats wil ik alle geslaagden van harte feliciteren. Het is een speciaal moment als je hoort dat je een diploma hebt behaald. Een mijlpaal. Eigenlijk hoort daar een prachtig feest bij. En dan is er Corona. Gelukkig zie ik een heleboel creativiteit bij scholen en leerlingen om er, naar omstandigheden, toch iets moois van te maken. Dat deden wij thuis vorige week ook. Eén van onze kinderen is geslaagd. We hadden nooit eerder een anderhalve meter barbecue gedaan....

Heeft u al vakantieplannen voor dit jaar? Of heeft u ze even geparkeerd? De zomer wordt anders dan anders. Onze minister-president gaf vorige week meer duidelijkheid over wat er wel en niet kan. Ik zie dat veel mensen ervoor kiezen om dit jaar in eigen land te blijven. Een verstandige keuze. Ook dicht bij huis is er veel moois te ontdekken. De omgeving van ons eigen Zwijndrecht is prachtig, vindt u niet?

Wie toch op vakantie naar het buitenland wil: vanaf 15 juni geldt voor 12 Europese landen een geel reisadvies. U mag er naar toe. Buiten Europa? Doe het niet. Blijft u de website www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten houden voor de laatste adviezen en regels.

Ja, we zien dat regels veranderen en maatregelen versoepelen. Als de situatie het toelaat, wordt onze bewegingsruimte steeds een beetje groter. Maar ik blijf u zeggen: laten we op onze hoede blijven en het risico van een nieuwe corona-golf zoveel mogelijk beperken.

Hartelijke groet,

Hein van der Loo
Burgemeester

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.