Een brief van Burgemeester Hein van der Loo aan alle inwoners van Zwijndrecht (nr. 3)

16 april 2020
Een brief van Burgemeester Hein van der Loo aan alle inwoners van Zwijndrecht (nr. 3)

ZWIJNDRECHT - Voor de derde keer schreef Burgemeester Hein van der Loo een brief aan de inwoners van Zwijndrecht.

Beste Zwijndrechtenaren,

Mijn complimenten! U houdt zich al vijf weken en met veel discipline aan de voorschriften, die moeten voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Ook tijdens het paasweekend bent u zoveel mogelijk thuis gebleven. Uw medewerking maakt mij dankbaar en trots.
 
We zijn er nog niet. Volgens sommige cijfers gaat het langzaam minder slecht, maar het einde van de coronacrisis is echt nog niet in zicht. Het aantal sterfgevallen door corona lijkt af te nemen. Toch eist dit gevaarlijke virus in Nederland elke dag nog tientallen levens. Er liggen iets minder mensen op de intensive care, maar de druk op onze medische zorg blijft enorm. Het aantal ziekenhuisopnames per dag daalt, maar het aantal besmettingen neemt toe.

Deze ellendige tijd maakt dat u zich vragen stelt. Dat u zorgen heeft. Heeft u straks nog een baan? Blijft uw bedrijf bestaan? Moet u op dit moment de kinderen helpen bij hun schooltaken en, met kunst en vliegwerk, ook uw eigen werk nog doen? Gezellig, samen thuis. Maar ook druk. Confronterend soms. Ieder van u merkt de gevolgen van deze crisis op haar of zijn manier.

Onderschat de effecten van deze intelligente lock-down niet! Voor sommigen van u leidt deze crisis tot onverwachte spanningen. Moeilijke situaties in uw directe omgeving. Daarmee kunt u natuurlijk aankloppen bij vrienden of familie. Maar ook dat is, ondanks moderne middelen van beeld en geluid, niet altijd ideaal. Weet dat er in Zwijndrecht, als het nodig is, altijd hulp voor u is. Meer informatie leest u op onze website.

Natuurlijk, er is hoop. Juist nu de coronamaatregelen voorzichtig effect krijgen, is dat een aanmoediging voor ons allemaal. We houden vol! Daarbij is uw gemeenschapszin hartverwarmend. Van zelfredzaamheid maakt u samenredzaamheid. Wat doet u veel om de mensen die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken. Ga zo door!
 

Met vriendelijke groet,


Hein van der Loo
Burgemeester

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.