Oproep burgemeester Hein van der Loo aan alle inwoners van Zwijndrecht

18 maart 2020
Oproep burgemeester Hein van der Loo aan alle inwoners van Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Oproep burgemeester Hein van der Loo aan alle inwoners van Zwijndrecht

Beste Zwijndrechtenaren,

Het zijn ongewone tijden. De scholen zijn dicht, veel ondernemers hebben hun bedrijf tijdelijk moeten sluiten en velen van ons werken thuis. De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben grote impact op onze levens. De komende weken zal het thuis, op het werk en in het openbare leven heel anders gaan dan we gewend zijn.

Deze crisis vraagt veel van ons allemaal en doet een beroep op onze saamhorigheid.  Juist nu is het van groot belang dat we oog houden voor elkaar en goed zorgen voor de mensen om ons heen: voor onze ouderen, onze zieken, mensen die zich alleen voelen. Voor iedereen die het extra moeilijk heeft.

De afgelopen dagen heb ik gezien hoe goed we dat in Zwijndrecht oppakken. We laten ons als Zwijndrechtenaren van onze beste kant zien. We kijken in onze omgeving wie hulp nodig heeft, voor wie we boodschappen kunnen doen en hoe we elkaar door deze moeilijke tijd heen kunnen helpen.

Ik heb grote waardering voor bedrijven, verenigingen, scholen, kerken en anderen organisaties die ik allemaal hun verantwoordelijkheid zie nemen.
Mijn waardering geldt in het bijzonder voor alle mensen in de zorg op wie nu een extra groot beroep wordt gedaan.

Belangrijk is dat we bij alle dingen die we doen de richtlijnen van het kabinet volgen. We vermijden grote groepen, we houden 1,5 meter afstand van elkaar, we begroeten elkaar niet meer met een handdruk en we houden ons aan de andere hygiëne-maatregelen.

Het coronavirus stelt onze samenleving op een ongekende manier op de proef. Maar wij zijn sterk en veerkrachtig. Ik roep iedereen op alert te blijven en de rust te bewaren. Samen komen we door deze crisis. Laten we goed op elkaar blijven letten.

Met hartelijke groet,

Hein van der Loo
Burgemeester Zwijndrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.