Kampioenenbal bij Albatros barst los

05 juni 2023 • 09:40

ZWIJNDRECHT - Albatros heeft op zaterdag 3 juni de eerste veldkampioenen van de voorjaarscompetitie mogen begroeten. Nog niet alle feestjes werden gevierd, maar dat zal de komende weken zeker nog wel goed gaan komen.
Albatros B2 begon ongeslagen aan de wedstrijd tegen Sporting Delta B2, maar de ploeg van Amar en Margreet startte niet scherp. De Dordtse ploeg kwam op een 2-5 voorsprong, maar de thuisploeg tilde haar niveau omhoog en werd beter in de afronding. Uit mooie aanvallen kwamen verschillende spelers tot scoren en de 14-11 overwinning betekende rozen en taart voor Boaz, Emma, Esmee, Jens, Lisanne, Milou, Noa, Sam, Sebastiaan en Tim.

Hoofdklasser D1 boekte vorige week de belangrijke winst in Papendrecht op PKC D1 en kon nu de klus in eigen huis tegen dezelfde tegenstander afmaken. Bij rust leidde Albatros met 8-4 en aan het begin van de tweede helft leek PKC evenals vorige week uit geslagen positie terug te komen. De ploeg van Jair en Timon pareerde de aanval echter en liep vrij gemakkelijk weer uit. In de slotfase kwam de thuisploeg niet meer in de problemen en de 13-8 winst betekende de titel en de zekere play-offwedstrijd op 17 juni in Ridderkerk.

Ook F3 heeft onverwachts het kampioenschap al binnen. De ploeg van Brenda, Jovanka en Tara won zelf met 14-7 van Vriendenschaar en zag de concurrentie punten verspelen. Het kampioenschap gaat later nog gevierd worden.

In de strijd om de titel en promotie boekte het vlaggenschip opnieuw een belangrijke overwinning. Op het zonovergoten Albatrosveld werd “angstgegner” Tjoba met 18-15 weggezet in een intense wedstrijd van hoog niveau. Er was zeker in de eerste helft veel te genieten, want de ploegen scoorden er lustig op los. Tjoba trof met name over de Zeeuwse dames doel, maar Albatros was met negen verschillende doelpuntenmakers uiteindelijk bovenliggend. Door de andere uitslagen in deze klasse blijven de komende twee wedstrijden bepalend voor titel en promotie, spannender kan bijna niet.

Op kampioenskoers blijft senioren 5 dat Nieuwerkerk 4 met 5-20 wegzette. A.s. zaterdag wacht de belangrijke ontmoeting met Movado 2 en dan kan bij winst in ieder geval de promotie al binnen zijn.
B3 verloor door het missen van teveel kansen met 13-5 van Merwede/Multiplaat B2 en dat is een kleine tegenvaller in de strijd om het kampioenschap, maar de ploeg van Michiel en Thomas heeft alles nog in eigen hand.
C3 won voor de vierde keer op rij en mag binnenkort haar feestje gaan vieren. Dit keer werd Triade C1 met 9-4 verslagen. D3 speelde in Hoeven een thriller tegen Springfield D1 en wist de overwinning niet over de streep te trekken: 13-13. Het team van Isis en Naomi blijft nog wel koploper.
E1 dat het hele seizoen 2022-2023 nog niet verloren heeft liet zich ook niet verrassen door GKV/Enomics E1 (15-12) en speelt aanstaande zaterdag de topper tegen PKC/Vertom E1.

Het doek viel voor Albatros A1 dat na een jaar Hoofdklasse alweer degradeert; Die Haghe was met 14-21 te sterk. Vóór de zaal werden er nauwelijks punten gepakt en dat werd de ploeg van Jasper en Remco uiteindelijk fataal. Er ligt dus volgend seizoen een leuke uitdaging voor de nieuwe trainer.

Het was naast een zonnige en gezellige zaterdag ook een succesvolle zaterdag met maar liefst 17 zeges in 30 ontmoetingen. Albatros 2 kwam tegen Tjoba 2 moeizaam op gang, maar boog voor rust de achterstand om naar een 6-3 voorsprong. In de tweede helft was er geen vuiltje meer aan de lucht: 18-8. Er was verder winst voor senioren 7, A2, A3, C1, C2, C4, E2 en E4. Noemenswaardig was de eerste winst voor E6 dat met slechts vier spelers afreisde naar Oud-Beijerland en met 1-6 won bij Korbatjo E3.

Het 3e haalde een punt tegen kampioen Excelsior 4 (10-10). B1 verloor terecht van koploper PKC/Vertom B1 (16-23), maar kijkt uit naar de bekerfinale a.s. woensdag tegen Nieuwerkerk.

Fotobijschrift: B2 en D1, de eerste veldkampioenen bij Albatros.