Albatros A1 klopt landskampioen

25 april 2023 • 08:55

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT - Albatros kon op de eerste veldzaterdag 22 april genieten van veel goede resultaten, maar het meest in het oog springend was natuurlijk de 17-16 winst van A1 op Nederlands zaalkampioen PKC/Vertom A1. Op een vol Albatrosveld bleek de thuisploeg met name in de tweede helft fitter en frisser en zo pakte de ploeg van Jasper en Remco hele belangrijke bonuspunten in de strijd tegen degradatie uit de Hoofdklasse.

Aanvoerder Damian de Vries trakteerde zijn Papendrechtse collega Jorien Jordaan bij aanvang op een welgemeende taart voor hun zaaltitel. Daarna ontspon zich een boeiend duel waarbij PKC in de eerste helft bovenliggend was. In de tweede helft werden bij Albatros de juiste personen uitgespeeld en hees de thuisploeg zich naast en voorbij de vermoeid ogende groen-witten. In de laatste tien regenachtige minuten wist Albatros de voorsprong vast te houden en verdiend te winnen van de nog ongeslagen koploper.

De goeie resultaten kwamen verder op naam van met name de B-, D- en E-teams. Alle B- en D-teams wonnen hun wedstrijd en scoorden er lustig op los. B1 versloeg staartploeg TOP met 21-10, B2 ging bij KCR B2 twee punten ophalen (8-16) en B3 maakte gehakt van DVS ’69 B1: 4-22. D1 won met 7-15 bij HKC C1, D2 versloeg ACKC D1 met 6-8, D3 klopte Triade D1 met 4-16 en D4 was met 15-2 te sterk voor KCC/CK Kozijnen D3.

E1 gaat op dezelfde voet verder als in de zaalcompetitie en versloeg nu PKC/Vertom E1 met 8-16. E2 deelde de punten met DeetosSnel D1 (11-11) en E4 bond heel knap ACKC E1 aan de zegekar (8-4).

Bij de standaardteams was er naast de eerdergenoemde winst van A1, B1, D1 en E1 ook winst voor F1, een gelijkspel voor C1 en een teleurstellende nederlaag voor het eerste seniorenteam. F1 won met 15-12 van PKC/Vertom F1 en C1 haalde een nuttige 6-6 binnen tegen het hogergeplaatste Nieuwerkerk.

Senioren 1 liep tegen een 16-19 nederlaag op en had dat met name te wijten aan een slechte eerste helft tegen het Barendrechtse Vitesse. Via de 7-12 ruststand knokte Albatros in de tweede helft voor wat het waard was, maar men was slordig in de afronding en zo kreeg de thuisploeg het gaatje niet dicht. Door de nederlaag zakt Albatros drie plaatsen op de ranglijst.

Prima overwinningen waren er verder voor senioren 2, 3, 8 en 9, voor A4, C3, E5 en F3. Het 2e had het in de wedstrijd tegen Vitesse 2 goed voor elkaar. Er was een sterke rebound en daardoor konden de schutters succesvol blijven afronden: 20-14. Het 3e versloeg staartploeg Fortuna/Delta Logistiek 4 met 11-9, A4 haalde met 17-9 uit tegen Oranje Wit A3 en C3 had een hele sterkte tweede helft (10-4 tegen Korbatjo C2). Kleine en vervelende nederlagen waren er voor senioren 4 (14-12 bij Vitesse 4), senioren 5 (13-12 tegen Vitesse 3) en A2 dat het opnieuw net niet redde tegen Tjoba A1 (19-20).

Fotobijschrift: Albatros A1 verslaat landskampioen PKC/Vertom A1