Wisselende resultaten standaardteams Albatros

06 februari 2023 • 09:50

ZWIJNDRECHT - De eerste teams van alle categorieën bij de korfbalvereniging Albatros hebben op zaterdag 4 februari wisselende resultaten geboekt. Er was winst voor de jeugdteams C1, D1 en E1, maar senioren 1, A1 en B1 verloren hun wedstrijd.

C1 heeft in 2023 nog niet verloren en de vierde zege op rij werd behaald tegen DeetosSnel C1. Het team van Marthijn en Wouter heeft de vorm helemaal te pakken en hield zich tegen de lastige Dordtse tegenstander aan de afspraken. De sterke rebound zorgde uiteindelijk voor de 8-5 winst. In het kielzog van C1 wonnen ook C2 en C3 hun wedstrijd. C2 blijft koploper dankzij de 10-6 winst op het Middelburgse ONDO, C3 versloeg PKC/Vertom C5 met 6-3.

D1 haalde de geplande twee punten op bij Tilburg D1 (4-19) en E1 won gedecideerd met 4-11 bij het gerenommeerde Nieuwerkerk en blijft dus ongeslagen aan de leiding.

Albatros 1, dat vorige week nog zo overtuigend van koploper Excelsior won, moest opnieuw haar meerdere erkennen in het Zeeuwse Tjoba. In november was Tjoba in Zwijndrecht duidelijk te sterk voor Albatros dat daarna geen zaalwedstrijd meer verloor. Het werd in Goes een doelpuntrijk duel waarbij Albatros in de laatste vijf minuten niet meer scoorde en moest capituleren: 24-21. Naast de wedstrijd verloor Albatros ook Caroline Punt die met een knieblessure al na 10 minuten het veld moest verlaten.

A1 moest half ziek afreizen naar het Delftse Fortuna/Delta Logistiek A2 en redde het qua energie niet: 17-14. B1 verloor met 21-12 van kampioenskandidaat Nieuwerkerk B1.

Bij de seniorenteams was er winst voor senioren 2, 4, 6, 7, 8 en 9. Het 2e maakte er met Tjoba 2 een doelpuntrijke wedstrijd van en wilde de nare smaak van vorige week wegspoelen. Dankzij een goede teamprestatie werden de Zeeuwen met 23-25 weggezet. Het 4e won nipt met 14-13 van Movado 3 en het 6e maakte een 7-6 achterstand bij rust goed en boog de wedstrijd tegen DVS ’69 5 om naar 10-14. Veertien, 15 en 16 treffers voor respectievelijk het 8e, 7e en 9e waren voldoende voor de winst.

Er was zaterdag verder geen winst voor de vijf niet genoemde A-, B- en F-teams, maar wel voor E2 en E3 die met respectievelijk 6-12 en 4-5 wonnen bij GKV/Enomics E2 en E3. F4 speelde een spannende en doelpuntrijke wedstrijd tegen HKC F3 en verloor met 10-13. G1 verloor in Alphen aan de Rijn met 4-1 van KCR, maar won met 4-3 van GKV/Enomics.

Fotobijschrift: F4 kon het net niet bolwerken tegen HKC F3