Onvoldoende scorend vermogen nekt korfballers sv Conventus

19 december 2022 • 10:05

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben tijdens de laatste wedstrijd van het jaar onvoldoende kunnen scoren voor de overwining. Al vroeg in de wedstrijd kwam het team op achterstand, waarna het niet meer lukte om het tij te keren.

Conventus kreeg zaterdag sc Twist op bezoek, één van de voornaamste kandidaten op het kampioenschap. Desondanks ging het team uit van zijn eigen kracht, met de hoop om de tegenstander onder druk te kunnen zetten.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Conventus qua spel niet persé minder was dan de tegenstander. Waar de ballen van het thuisspelende team echter vaak net mis gingen, ging Twist veel efficiënter met de kansen om en liep zo uit naar een 3 – 9 voorsprong bij rust.

Voor de tweede helft voerde coach Patrick Huisman enkele tactische wijzigingen door, waarmee het team iets meer lucht hoopte te krijgen om de achterstand te kunnen verkleinen. Twist bleef de aanvallen van Conventus echter vol onder druk zetten, waardoor het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team slechts mondjesmaat kansen kreeg.

Er zouden bij Conventus in de tweede helft wel meer kansen verzilverd worden, waardoor het puntenaantal harder opliep dan in de eerste helft. Dit gold echter ook voor de tegenstander, waardoor de strijd in een 12 – 23 nederlaag eindigde.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus