Veel doelpunten bij wedstrijden Albatros

12 december 2022 • 10:23

ZWIJNDRECHT - Er waren zaterdagen veel doelpunten te zien in de korfbalwedstrijden van Albatros. De uitslag van Hoofdklasser D1 spande de kroon, want het Eindhovense Rust Roest werd in de Develsteinhal met maar liefst 35-3 afgedroogd. Ook in de wedstrijden van andere teams werd er volop gescoord, waarbij die van de selectie, senioren 8, A1 en B1 het meest in het oog sprongen.

Zat het venijn bij Nederland-Argentinië vrijdagavond in de staart, dat was zaterdagavond ook het geval bij de wedstrijd tussen Albatros en ONDO. De ploeg uit ’s Gravenzande rekende zich bij een 18-22 tussenstand al rijk, maar Albatros toonde veerkracht en scoorde nog vier keer in de laatste drie minuten. In de eerste helft keek Albatros tegen een 8-12 achterstand aan, maar hield topscorer Luuk van de Pol (6x) de wit-roden overeind.  De ploegen gingen bij 12-13 rusten en na rust werd er om en om gescoord met telkens ONDO op voorsprong. Hoewel de gasten in de slotfase probeerden om de volledige schotkloktijd uit te spelen, bleef Albatros met wissels en time-outs in een goed resultaat geloven en waren het Anouk den Braanker en Jasper den Toom die de achterstand rechtzetten: 22-22.

Nog meer doelpunten waren er bij de wedstrijd van het 2e, want de makkelijk scorende ploeg die vorige week nog met 23-22 van IJsselvogels verloor, was dit keer met 23-22 te sterk voor ONDO 2. Albatros leidde praktisch de gehele wedstrijd, maar zag de gasten in de slotfase nog gevaarlijk dichtbij komen.

Albatros 8 scoorde 20 keer bij Kinderdijk 5 (17-20) en B1 was met 25-10 veel te sterk voor Maassluis B1. Ook waren er 22 doelpunten voor A1, maar koploper PKC/Vertom A2 scoorde er net wat meer: 22-24.

Mooie overwinningen waren er ook voor het 4e (12-19 bij Nieuwerkerk 4), het 5e (11-16 tegen HKC 3) en het 9e (13-10 tegen DVS ’69 4). A2 en A4 verloren hun wedstrijd, maar A3 en Avanti A4 deelden de punten in een boeiend en leuk duel: 17-17.

Bij de aspirantenteams (BC) viel de mooie winst van C2 op. RWA C1 werd met goed spel uiteindelijk met 16-11 geklopt. Bij de DEF-jeugd waren er verder overwinningen voor E1, E2, E3 en F1. Opmerkelijk was dat deze teams allemaal om 9.00 uur een uitwedstrijd speelden en dus toch al helemaal wakker waren. E1 won met 7-15 bij Fortuna/Delta Logistiek E1, E2 met 1-11 bij Keep Fit E1 in Roosendaal en E3 met 3-10 bij DeetosSnel. F1 boog een 8-4 achterstand tegen Vriendenschaar F1 om in een 9-10 overwinning.

Zure nederlagen waren er voor C3 en D2 die beiden met minimaal verschil verloren. C3 verloor met 6-7 van Sporting Delta C2 en D2 met dezelfde cijfers van DeetosSnel D1.

Fotobijschrift: actiefoto's uit de wedstrijd Albatros A1 – PKC A2.