Groote Lindt wint ook van s’ Gravendeel

11 april 2022

ZWIJNDRECHT - Na de toch onverwachte overwinning op SSS vorige week kwam afgelopen zaterdag s’ Gravendeel naar Sportpark Bakestein. Met een minimaal verschil in punten stond s’ Gravendeel enkele plaatsen hoger op de ranglijst. In de eerste helft weinig hoogtepunten en vooral dus een evenwichtige wedstrijd met slechts een aantal mogelijkheden tot scoren voor beide doelen. Na 30 minuten speeltijd moet Groote Lindt- aanvaller Wesley de Hoog het veld met een blessure verlaten. Een aderlating voor Groote Lindt maar na wat omzettingen binnen het elftal en met invaller Sonny Schouten wordt de jacht op de competitiepunten hervat. Met de rust inzicht mag Groote Lindt, na een overtreding op Thom Hoogakker, een vrije trap nemen op de rand van het zestienmetergebied. De vrije trap, genomen door Marc Görges, gaat helaas over het s’Gravendeelse doel.

De tweede helft een zelfde spelbeeld waar Groote Lindt steeds vaker voor het doel verschijnt. s’ Gravendeel weet hier een aantal scoringsmogelijkheden tegenover te zetten. Na een wel of geen buitenspelsituatie mag Groote Lindt de bal weer in het spel brengen. Vanuit deze vrije trap zoekt Groote Lindt direct de aanval en weet de bal voor het doel van de bezoekers te brengen. Max Klop pikt de bal op bij de achterlijn, ziet geen teamgenoot vrij staan en schiet de bal dan maar hard langs de keeper: 1-0. De resterende minuten van de wedstijd blijkt s’ Gravendeel niet in staat om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Ook een “snoekduik” van een s’ Gravendeelse aanvaller binnen de beruchte lijnen werd door de scheidsrechter niet als voldoende voor een strafschop beoordeeld. Groote Lindt weet de overwinning binnen te slepen en zoekt tevreden de kleedkamers. Daar volgt een prima 3e helft waar volop op het Paasrad werd gedraaid. Zaterdag volgt weer een thuiswedstrijd voor Groote Lindt als koploper Nieuwerkerk op bezoek komt.